Trekvogels (in groen-zwart) op archiefbeeld
Volledig scherm
Trekvogels (in groen-zwart) op archiefbeeld © Fons Sluiter

3D: Trekvogels alleen aan kop na ruime zege op Rood Wit

NIJMEGEN - Trekvogels is de nieuwe lijstaanvoerder in de derde klasse D. De Nijmeegse formatie was zondagmiddag een maatje te groot voor Rood Wit: 4-0. 

Door de nederlaag van titelconcurrent Brakkenstein gaat de ploeg van trainer Dinand van Haaren nu alleen aan kop. ,,Ik ben hier bijna vier jaar trainer en dit is me niet eerder gelukt”, zei Van Haaren. ,,Ik ben een trotse trainer.”

Jesse Wattimury (2x), Sander Geerts (strafschop) en Sebastiaan Groffen scoorden tegen de Groesbekenaren.

Brakkenstein verloor in de Nijmeegse derby met 1-3 van Blauw Wit en heeft drie punten minder dan Trekvogels (26 om 29). Bart Otten trof doel voor de thuisclub. Rik Bours (2x, waarvan één benutte strafschop) en Frank Litjes deden dat voor de bezoekers.

,,We speelden onze beste eerste helft van het seizoen”, zei oefenmeester Charles Kazlauskas van Blauw Wit. ,,We hadden in de rust met vijf doelpunten verschil voor kunnen staan.”

Nummer drie Ewijk boekte een zege op Germania: 3-1. Trainer Bram Remkes was trots op zijn ploeg. ,,Geen enkele speler haalde een onvoldoende”, vond Remkes. ,,We hebben als team onze taken goed uitgevoerd.” Tom Diebels maakte twee doelpunten, Sjoerd van der Hagt scoorde ook. Bij de Groesbeekse equipe was Romano Jansen doeltreffend.

Beuningse Boys behaalde de eerste overwinning na de winterstop door Groesbeekse Boys met 2-1 opzij te zetten. Teun Peters en Mick in den Bosch maakten de doelpunten voor ‘Beuningen’. ,,Het is lekker dat weer aansluiten bij de bovenkant van de middenmoot”, zei coach Henk Evers.” Devin Jacobs maakte het doelpunt namens de gasten.

DVOL uit Lent ging met 0-2 onderuit tegen HAVO. Thijs Barten en Lex Doeleman scoorden namens de bezoekers uit Haalderen. Het team van trainer Michael Brussen staat op plek negen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal