Volledig scherm
© PZC

4A: Rode kaart krijgt wellicht nog staartje voor Alverna

NIJMEGEN - Alverna won dankzij goals van Marijn van Deuren en Paul van der Mee in de zaterdag vierde klasse A met 1-2 bij Kolping-Dynamo, waardoor Woezik zeker is van nacompetitie. 

,,Wij hebben een pitcher bier van de jongens van Woezik gekregen’’, zei Alverna-coach Jeroen Heijnen. Smet op de wedstrijd is een rode kaart voor een slaande beweging van een Alverna-speler. ,,Ik heb tegen de speler gezegd dat het niet slim was, hij noemde het zelfverdediging.’’

Kolping-Dynamo-trainer Danny Heiming sprak van een vreemd moment in de voorlaatste minuut: ,,Het was een heel saaie wedstrijd totdat er een opstootje ontstond waarbij die jongen een speler van mij sloeg.’’ Het slachtoffer heeft gehoorschade opgelopen en is na afloop naar het ziekenhuis geweest. De speler in kwestie denkt over aangifte na en wenst daarom anoniem te blijven.

Kolping-Dynamo is uitgespeeld en eindigt op de vijfde plaats. Nico Wogné scoorde voor de ploeg van Heiming.

Quick 1888 won met een monsterscore bij VCA. Het werd 1-9 voor de ploeg van Ulrich Cruden. ,,Ik heb de jongens op scherp gezet, dat is gelukt’’, jubelde Cruden. Volgens de coach is de ploeg uit Sint Agatha een angtstgegner voor Quick 1888: ,,We hadden het thuis ondanks een 3-0 overwinning lastig tegen ze, nu was VCA een stuk minder.’’ Nick Cornelissen was op zijn 25e verjaardag goed voor vier doelpunten. Jamal Bouchalga (2x), Danny Hompus, Elmo Baggen en Thijs Levert scoorden ook.

Joey Willems was van grote waarde voor het winnende Oranje Blauw, dat thuis aantrad tegen CITO: 5-1. ,,Een hele aardige hattrick met twee stiftjes’’, zei coach Peters Sanders. Daniel Dreyer maakte de andere twee doelpunten voor de Nijmegenaren. ,,In de tweede helft was het appeltje eitje. Zij zijn een van de slechtste ploegen uit de competitie.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal