Volledig scherm
Blijdschap bij Millingen, eerder dit seizoen. Dirk Spann (links) ontbrak tegen Nijmegen omdat hij vader is geworden. © Bert Beelen

4E: Doelpuntenmachine Millingen scoort 22 keer in 3 wedstrijden

NIJMEGEN - SC Millingen weet van geen ophouden in de vierde klasse E. De formatie van trainer Sven Jeuriëns won zondag voor de tweede keer op rij met liefst 8-0 en klom daardoor naar de koppositie. Na de uitwedstrijd tegen Hatert scoorde Millingen ook op bezoek bij Nijmegen acht keer. Twee weken eerder werd Aquila met 6-1 geklopt.

,,Dit ging wel weer erg makkelijk”, sprak Jeuriëns na afloop. ,,Als we in deze twee duels dubbele cijfers hadden gehaald, was dat terecht geweest. En dat terwijl Millingen het uit bij Nijmegen meestal lastig heeft.”

Dat ging zondag niet op. Bij rust stond het al 0-5 en in de tweede helft liepen de bezoekers verder uit. Wat wel hielp was de vroege rode kaart voor Chris Hagen. De verdediger van Nijmegen pakte voor rust zijn tweede gele kaart en kon douchen. Voor Millingen scoorden Maarten Smits, Tim Gesthuizen en Thom Celissen twee keer, terwijl ook Tim van Duin en Owen Schenning het net vonden.

Hoogtepunt was volgens Jeuriëns dat jeugdspelers Gesthuizen (17), Van Duin (17) en debutant Schenning (15) scoorden. Gesthuizen, de zoon van NEC-trainer François, startte in plaats van de onlangs vader geworden Dirk Spann. ,,Als je hem ziet spelen, lijkt het alsof hij al vijf jaar in het eerste speelt.”

Diosa staat net als Millingen op 22 punten door de winst op eigen veld tegen FC Kunde: 2-0. ,,In de eerste helft ging het nog gelijk op en was Kunde misschien zelfs iets beter”, zei trainer Dennis McSorland van Diosa, die Tim van Heumen en Rudy van Beuningen na rust zag scoren. ,,Dit is belangrijk, we houden aansluiting bij de top.”

UHC, ook 22 punten, was op eigen veld met 2-1 te sterk voor Overasseltse Boys. Bram Annard en Siem Cobussen maakten de treffers voor de equipe uit Hernen. Kasper Vullings, trainer van de thuisclub, is tevreden over de huidige stand van zaken. ,,Ons doel is om vroeg veilig te zijn. Tot nu toe verloopt dat plan uitstekend. De komende jaren willen we een stabiele vierdeklasser worden.” Bram Meeuwsen scoorde namens de bezoekers uit Overasselt.

Het duel tussen SCE en OSC eindigde onbeslist: 1-1. SCE-coach Serge Heuveling gaf aan dat het moeilijk was om tegen de verdedigende ploeg uit Oosterhout te spelen. ,,Zij kwamen niet om te voetballen en zakten alleen maar in. We misten creativiteit en slimheid om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.” Guido Peters trof doel voor de Nijmegenaren, Max Broenland scoorde tegen.

Roda’28 bezorgde Hatert in Nijmegen de tiende nederlaag van het seizoen: 0-3. ,,Hatert komt tekort voor deze klasse, dat was al een tijdje duidelijk”, sprak Roda-trainer Rutger Schuijffel. ,,Drie goals vind ik wel weinig, de dubbele cijfers waren haalbaar.” Niek van Gemert en Daan Willems scoorden voor de Winssenaren. De 0-3 was een eigen doelpunt.

DSZ won overtuigend van Aquila met 4-0. Bram van Baren, Boudewijn de Kadt (2x) en Lars Spanbroek maakten de doelpunten voor de formatie uit Boven-Leeuwen. Rick Pruijn van de ploeg uit Dreumel kreeg een rode kaart (twee keer geel). Ton van Dreumel, trainer van het winnende team: ,,We hadden een prima middag. Als team opereerden we goed. We kijken weer een beetje naar boven op de ranglijst.”

Amateurvoetbal