Gert Visscher van FC Kunde.
Volledig scherm
Gert Visscher van FC Kunde. © David van Haren

4E: FC Kunde is koppositie kwijt na nederlaag tegen Millingen

NIJMEGEN - Na vier zeges op rij heeft FC Kunde zondag voor de eerste keer verloren. De 4-2 thuisnederlaag tegen Millingen kostte de Nijmegenaren meteen de koppositie in de vierde klasse E (Oost).

Millingen stond vlot op 2-0 via Niels Wingels en Sam van der Velden. De studentenploeg kwamen terug via Ruben van Weering (2x). In de tweede helft scoorden Maarten Smits en David Ruben (strafschop).

Winnende coach Sven Jeuriëns: ,,Het lukte druk op hun achterhoede te zetten. Deze winst is belangrijk, we doen weer mee.’’ Kunde-trainer Gert Visscher: ,,Na een matig begin toonden we veerkracht, na de gelijkmaker hadden we afstand kunnen nemen.’’

Aquila won bij Overasseltse Boys: 2-3. De Dreumelse ploeg kwam via Mamadou Conte en Teun van Mourik snel op 2-0, maar zakte weg waarna Joep van de Groes en Milan Nicolasen scoorden voor de thuisploeg. De winnende goal, direct na de pauze, was weer van Van Mourik. Overasseltse Boys drong nog aan, maar het bleef bij 2-3.

Roda’28 had de wedstrijd bij SCP in Puiflijk onder controle en won voor de derde keer op rij: 1-4. Joost Gerrits (0-1 en 0-2), Marijn van Kraaij en Pim Tromp (na rust) waren trefzeker voor de ploeg uit Winssen. Voor SCP, dat fouten genadeloos afgestraft zag worden, scoorde Bram Oosterbroek (1-2).

UHC bezorgde Krayenhoff met duidelijke cijfers de eerste nederlaag: 6-3. ,,We hadden een complete offday”, vond Krayenhoff-speler Angelo van Elk. Na de 2-2 ruststand opereerde de Hernense thuisploeg als team en toonde het zich sterk in de afronding. Jordy Hachmang (4x) en Jorn Tax (2x) troffen doel. Daniel Golsby en Jordy Goudt (2x) scoorden voor de Nijmegenaren.

Voor DSZ betekende de 2-1 bij OSC in Oosterhout de eerste winst. De gasten waren voor rust beter: ze speelden solide en waren effectiever. Bij de ploeg uit Boven-Leeuwen pikte Jasper van Dreumel zijn wekelijkse goaltje mee. Mark van Sommeren kopte de 0-2 binnen. De Oosterhoutse eretreffer kwam vlak voor tijd van Job Leenders.

De 3-1 winst bij Hatert betekende voor Nijmegen de eerste driepunter. Via Tarik Amzour ging Hatert halverwege aan de leiding. Daarna keerde het spelbeeld en het scoreverloop. Stan van Duuren en Yaimy Yang (2x) scoorden voor Nijmegen, voor wie Dennis Watson een strafschop miste. Bij de bezoekers kreeg Nathan Pigo rood, bij Hatert Jimethy Mayhan.

Milsbeek heeft de koppositie in de vierde klasse H (Zuid 2) overgenomen na een overwinning bij Juliana Mill: 1-4. Jelle van Hensbergen maakte de gelijkmaker voor Limburgers, door doelpunten van Bas Broekman en Daniël Janssen (2x) staat Milsbeek nu op doelsaldo bovenaan.

Amateurvoetbal