Volledig scherm
FC Kunde op archiefbeeld na het behalen van het kampioenschap in de vijfde klasse. © David van Haren

4E: FC Kunde knokt zich naar zege, Diosa en Krayenhoff winnen met 6-3

NIJMEGEN - FC Kunde moest zondag in de vierde klasse E diep gaan om bij ­Nijmegen de zegereeks voort te zetten. De studentenclub won wel: 2-3. Dennis Watson scoorde twee keer voor Nijmegen. De doelpunten voor de uitploeg werden gemaakt door Victor Schleedoorn (1-1), Menno Scholten (1-2) en Pieter Reussing (2-3).

Kunde-trainer Gert Visscher: ,,De 1-0 achterstand in de eerste minuut was een tegenvaller. Maar ook in het tweede bedrijf was het alle hens aan dek.” Collega-coach Erik Makaay: ,,Een gelijkspel was verdiend geweest, maar in de huidige fase loopt het verkeerd voor ons.”

Diosa blijft na de winst op bezoek bij DSZ (3-6) op doelsaldo tweede. Na drie kwartier stond het in Boven-Leeuwen al 3-3. Na rust trok Diosa de wedstrijd naar zich toe. Bij DSZ troffen Bram van Baren (2x) en Jasper van Dreumel doel. De doelpunten voor de bezoekers kwamen op naam van Lauke van Empel, Tim van Heumen (beiden 2x), Freek de Groot en Rob Peters.

Hatert poetste een 2-0 achterstand weg in de uitwedstrijd tegen Krayenhoff, toch moesten de Nijmeegse bezoekers uiteindelijk het hoofd buigen: 6-3. Voor Krayenhoff scoorden Jordy Goudt (2x), Sonny Loeff, Jamie Golsby, Angelo van Elk en Daniel Golsby. De doelpuntenmakers voor Hatert waren Tarik Amzour, Zakaria Kerkri en Mohaine Mechbal.

SCE deed met de 2-1 op Overasseltse Boys goede zaken. Daniel Heideveld opende de score voor SCE, Geert Janssen maakte gelijk en vlak voor tijd zette Kay de Kluis de eindstand op het bord. SCE-trainer Berry Breems zag verbeterpunten bij zijn ploeg: ,,We moeten echt meer uitgespeelde kansen creëren.”

Roda’28 hield de opgaande lijn vast tegen UHC: 4-1. Pim Tromp, Marijn van Kraaij en Niek van Gemert (2x waarvan een strafschop) vonden het doel. De tegentreffer van Jordy Hachmang (3-1) kwam ook uit een strafschop.

Ondanks een 3-0 voorsprong kreeg Aquila kreeg het tegen OSC alsnog moeilijk. Met 3-2 werd toch aan het langste eind getrokken. Na treffers van Mees van den Heuvel, Mamadou Conté en invaller Teun van Mourik, deed Dylan Dekker wat terug. Bij een opstootje kregen OSC’er Mike Krispijn en Aquila-speler Michiel van den Heuvel rood. Andy Berendsen maakte de 3-2 voor de Oosterhoutse ploeg.

Millingen stuitte op een tegenhoudend SCP. Na de 1-0 van Niels Wingels en de 1-1 van Joël Willemsen was de eindstand al voor de rust bereikt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal