Volledig scherm
Groesbeekse Boys eerder dit seizoen tegen SCE. © David van Haren

4E: Groesbeekse Boys vergroot voorsprong op Ewijk

NIJMEGEN - Groesbeekse Boys is de onbetwiste leider in de vierde klasse E. De winst bij FC Kunde (4-0) onderstreepte dat. De Boys kwamen in aantal wedstrijden op gelijke hoogte met Ewijk, dat een vrij paasweekend had. 

De Groesbekenaren vergrootten hun voorsprong tot vier punten. Met nog vier duels voor de boeg beginnen kampioenschap en promotie te dagen. Groesbeekse Boys stond na drie kwartier op een rustgevende 3-0 via Dave Kleijnen (2x) en Thom Jochoms. Na rust werd de koploper slordig en waren er ook kansen voor Kunde. Sander de Bruin bouwde de marge uiteindelijk uit tot: 0-4.

SC Millingen zag de achterstand groeien na de 2-2 tegen SCE. Menno Houkes en Niels Wingels uit een vrije trap scoorden voor de nummer 3. Nicky Sander nam de 1-0 en 2-2 voor zijn rekening bij SCE.

Nijmegen dat op de nacompetitie blijft azen, versloeg Diosa in Balgoij met korfbalcijfers: 5-4. Daniel Golsby was met drie treffers de gevierde man bij Nijmegen. Floyd Hermsen en Jordy van den Broek scoorden ook. Bij Diosa hadden Lauke van Empel en Tim Teunissen elk twee keer succes. Nijmegen speelde het laatste kwartier met negen man na direct rood voor Rifki Holla en Esmond Windevelde.

Krayenhoff pakte vlak voor tijd een punt bij UHC waar Angelo van Elk uit een vrije trap doel trof. Eerder deed Kevin Amadeus dat. Lars van Lubeek en Twan van Beuningen hadden UHC aan de leiding gebracht. De late 2-2 was zuur voor Hernen.

OSC speelde met 3-3 gelijk tegen Batavia. Ruben Jansen was met drie treffers de gevierde man bij de ploeg uit Oosterhout. De Batenburgers waren verzwakt door de schorsing van Roel Hendriks en Mike Glaser (vorige week rood). Met meer rust in het spel had Batavia, aldus trainer Henk Evers, kunnen winnen. Dardan Gabricia (2x) en Ercan Balbay zorgden voor het gelijkspel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal