Volledig scherm
De spelers van Roda’28 (links) vieren een treffer in de derby, terwijl die van Ewijk balen. © Bert Beelen

4E: Groot feest bij Roda'28 na dubbele derbyzege

WINSSEN - Roda’28 beleeft nu al een historisch seizoen. De voetbalclub uit Winssen won zondag ook de tweede derby tegen Ewijk: 3-1. Roda won eerder dit seizoen ook de heenwedstrijd (2-4). Dat was de eerste derbywinst in liefst 29 jaar. 

De ploeg uit Winssen heeft de minste verliespunten in de vierde klasse E. ,,De ontlading was enorm. Het is één groot feest. Fantastisch wat er gebeurde”, jubelde trainer Wim Joosten van Roda. Roda stond bij de rust op 3-0, via goals van Marijn van Kraaij, Pim Tromp en Niek van Gemert. In de tweede helft maakte Koen de Waal de 3-1. Roda staat derde, maar heeft nog drie duels tegoed.

Krayenhoff blijft uitstekend presteren in de vierde klasse E. De Nijmeegse ploeg, vorig seizoen kampioen in de vijfde klasse, won gisteren ook bij Niftrik (2-3) en staat tweede. Theo Dams, Angelo van Elk en Remco Deijnne bezorgden de ‘Krayen’ gisteren de winst.

WVW en Batavia hielden elkaar in evenwicht: 2-2. De Weurtse thuisploeg gaf twee keer een voorsprong weg. Roel Hendriks hielp de bezoekers uit Batenburg met een vrije trap aan een punt. Oswald Peters had eerder gelijkgemaakt, voor de Weurtse equipe scoorden Koen Wintjes en Sander Aalbers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal