Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd van SCP (witte broeken) tegen Ewijk vorig seizoen. © Eveline Van Elk

4E: Herstelde Willemsen weer het goudhaantje voor koploper SCP

PUIFLIJK - SCP heeft de macht gegrepen in de vierde klasse E. De voetbalclub uit Puiflijk won met 2-1 van OSC en zag medekoploper Ewijk verliezen van Millingen (2-1).

Joël Willemsen scoorde voor SCP, net als vorige week bij Nijmegen, de winnende treffer. De gasten uit Oosterhout kwamen via Owen Veens op 0-1, Niek Vriesema maakte via de onderkant van de lat gelijk. Na rust kopte Willemsen een hoekschop binnen. ,,Na een blessure in de voorbereiding was dit mijn eerste volledige wedstrijd", zei de matchwinnaar. ,,Wij kunnen vooruitkijken, maar het is te vroeg om al aan prijzen te denken. Onze selectie is sterker en breder, we willen een mooi seizoen beleven.”

Trainer Manfred van de Broek van OSC was ontstemd over de vele overtredingen van SCP: ,,Mijn jongens waren daar niet tegen opgewassen, de scheidsrechter trad onvoldoende op."

Groesbeekse Boys ging na de winst vorige week tegen Krayenhoff (1-0) tegen UHC verder met winnen: 4-1. De ploeg van coach Michel Houterman had voortdurend een overwicht tegen de club uit Hernen en Bergharen.

Thom Jochoms opende de score uit een strafschop, vervolgens rondden Ruben de Bruin en Jan Willem Hendriks mooie aanvallen af. Na de tegentreffer van Karel Steeg verzorgde invaller Dave Kleijnen voor het slotakkoord.

Krayenhoff legde Diosa met 6-0 over de knie. De overduidelijke revanche voor het 1-0 verlies in het regionale bekertoenooi tegen de club uit Balgoij kwam er voor de Nijmegenaren dankzij doelpunten van Angelo van Elk (3x), Diego Schoenmakers, Giovanni Wanders en Kevin Amadeus.

Ewijk incasseerde bij Millingen de eerste nederlaag (2-1) en staat nu drie punten achter SCP. Het gretige Millingen had veel balbezit en meer kansen dan Ewijk. Trainer Sven Jeuriëns van Millingen: ,,De ploeg draaide prima, met veel beleving en inzet. Deze eerste winst was na onze matige start wel broodnodig."

David Rüben benutte een strafschop voor 1-0, na rust maakte Bram Slotboom 2-0 en vlak voor tijd scoorde Koen de Waal 2-1.

Nijmegen won ook voor het eerst en deed dat bij Batavia direct met ruime cijfers: 2-6. Na drie kwartier was het al 1-4. Voor Nijmegen waren Jordy Goudt, Angelo Knoop (beiden 2x), Jamie Golsby en Radjiff Coffee doeltreffend. Karim Bouchama en Mike Glaser scoorden tegen. Volgens trainer Henk Evers was het Batenburgse spel ongelooflijk zwak.

WVW verloor voor de derde keer. FC Kunde was te sterk: 0-1. De Weurtse formatie heeft nog niet gescoord. Enkele goede reddingen van keeper Luuk Magdelijns hielpen WVW niet over het dode punt. Voor Kunde was een actie van Stijn Hamers beslissend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal