Volledig scherm
Aanvoerder Martijn Kolvenbach op archiefbeeld in een wedstrijd tegen SV Nijmegen. © Flip Franssen

4E: Victoria’25 zet trainer IJsbrandij aan de kant

AFFERDEN - Victoria’25 maakt het seizoen af zonder Ron IJsbrandij. De 51-jarige trainer is aan de kant gezet bij de voetbalclub uit Afferden. Victoria staat met vier punten (en zonder zege) laatste in de vierde klasse E.

Sven Basten was zondag tegen Nijmegen (1-2) coach, komende weken staat Mark Reijers voor de roep. Victoria staat met vier punten stijf onderaan in de vierde klasse E.

,,De resultaten zijn gewoon niet goed. Als we nog iets wilden, dan moesten we nu ingrijpen”, verklaarde voorzitter Ben Driessen. Reijers, net als Basten oud-speler van de club, staat komende weken voor de groep. Omdat hij en Basten niet de juiste trainerspapieren hebben, zoekt de club een structurele oplossing.

Nijmegen stond bij rust op 0-2, via goals van Jeffrey Peeters en Jordy van den Broek. In de tweede helft maakte Bryan Croonen de 1-2.

Diosa en UHC schoten weinig op met het gelijke spel: 0-0. De thuisploeg uit Balgoij en de bezoekers uit Hernen staan in de middenmoot. De marge naar de nacompetitieplekken is een paar punten.

SCE won voor de zevende keer op rij. De Nijmeegse ploeg maakte na rust het verschil tegen Achilles’29 (3-0) en bleef daardoor bovenaan staan.

Achilles had zich goed ingesteld op SCE en kwam er soms gevaarlijk uit. De Nijmegenaren sloegen kort na rust twee keer toe. Nicky Sander opende de score, Damian Kregting maakte de 2-0. Jefferson Ngola zorgde voor de 3-0.

Overasseltse Boys liep met het gelijke spel tegen SCP (0-0) een punt uit op Victoria’25. ‘Boys’ was er tegen de bezoekers uit Puiflijk nog bijna met de winst vandoor gegaan. Frank Quanjer van SCP voorkwam een grote scoringskans voor de thuisploeg, door een doorgebroken speler onderuit te halen. Quanjer kreeg rood.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal