Volledig scherm
SCD’33 op archiefbeeld. © ROLF HENSEL

5D: SCD’33 haalt na drie nederlagen hard uit tegen SVHA

DEEST - SCD’33 bungelde na drie speelrondes in de vijfde klasse D puntloos onderaan, maar op eigen veld werd SVHA zondag met liefst 7-0 opzijgezet. Samet Özer en Max Ukusare scoorden allebei een zuivere hattrick. Ook Dzjengis Goner maakte een doelpunt.

Trainer Niek Nelissen was tevreden. ,,Dit is een nieuw team. Spelers moeten nog aan elkaar wennen. Op dit moment zegt de stand op de ranglijst nog weinig.”

De hekkensluiter is nu AAC-Olympia. Op bezoek bij VVLK verloor de ploeg van Bram van Kampen met 5-2. Aan de kant van VVLK was Stan Keukens met vier doelpunten de grote man. Ook Soufyan Achouitar was trefzeker. Voor AAC-Olympia maakte spits Jop Brom twee goals.

Bovenin blijft het stuivertje wisselen. Niftrik is terug aan kop door de overwinning in Heumen: 1-2. Johnny Dappers en Jaap Sommerdijk scoorden na de 1-0 van Harm Franken. Aanvoerder Ruud Sommerdijk is tevreden: ,,Heumen behoort zeker tot de favorieten, maar wij ook. We waren net iets sterker.”

SVO’68 is de koppositie kwijt, SDOO was met 2-0 te sterk. Voor Martin de Winkel, trainer van SVO, was het een duidelijke boodschap. ,,We hebben een jonge groep, dus we weten dat het wat heen en weer hobbelt. We zijn met beide benen op de grond gezet.”

Unitas’28 heeft de thuiswedstrijd tegen Batavia met 3-2 gewonnen. Batavia kwam op 0-2 via Kevin Groenen en Brandon Kock. Unitas kwam knap terug via Zabi Ghiali, Tim van Kessel en Shahin Roshanaie.

DVSG kon Weurt met drie punten verlaten na de overwinning tegen WVW: 1-2. Stan Toonen zette WVV op voorsprong, maar DVSG draaide het duel om via Wout ­Pouwels en Rens Hubers. Marc ­Peters, coach van WVW, constateerde dat de vijfde klasse sterker is dan vorig jaar. ,,Dit wordt een spannend seizoen.’’

Avios/DBV won met 1-0 van Victoria’25 en heeft nu elke wedstrijd met 1-0 gewonnen of verloren. Jurgen van Zon was de maker van de enige treffer. Trainer Jeroen van Kampen van Avios/DBV kent het knelpunt van zijn ploeg. ,,We scoren niet vaak, we hebben zes kansen nodig voor één doelpunt, maar we geven weinig goals weg. Wij komen wel weer bovendrijven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal