Volledig scherm
SCD'33 op archiefbeeld. © ROLF HENSEL

5D: SCD‘33 stoot koploper Niftrik van de troon

NIFTRIK - Niftrik is niet langer koploper in de vijfde klasse D. De ploeg verloor zondag met 2-3 van SCD'33. SVO’68 profiteerde van de nederlaag van Niftrik en gaat nu aan de leiding.

SCD verraste Niftrik in het hol van de leeuw. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Deestenaren op een riante voorsprong (0-2), door goals van Kürsat Sahin en Max Ukusare. Namens Niftrik trokken Jonny Dappers en Jan Willem Jeurissen de stand weer gelijk. Michael Fakiri werd met de beslissende treffer in de 93’ste minuut matchwinner.

De nieuwe koploper is dus SVO’68. Zij profiteerden optimaal van de misstap van Niftrik en wonnen zelf overtuigend met 4-1 van WVW uit Weurt. Namens de Ooijse club scoorden Joris Weeren, Mustafa Gungor, Guido Bex en Maikel van de Berg. De eretreffer van Weurt werd gemaakt door Tim Furer.

VVLK won afgetekend met 0-3 van SVHA uit Herveld. Stan Keukens was zoals vaker dit seizoen op stoom en maakte twee van de drie Leuthse treffers. Ook Soufian Achouitar was trefzeker. Hachemi Chahaibi, trainer van de club uit Leuth, ziet nog ruimte voor verbeteringen. ,,We begonnen wat slordig, maar maken wel de 0-1. In de tweede helft zie je een goed team dat weinig ruimte weggeeft en via onze lopende mensen de score uitbreidt.’’

Victoria‘25 heeft een doelpuntrijk duel tegen Unitas‘28 uit Wamel winnend afgesloten. Het werd in Afferden 4-3. Bij beide ploegen stond het vizier op scherp. Doelpuntenmakers bij Victoria ‘25 waren Boy de Zwart (tweemaal), Gijs de Groot en Koen Lammers. Unitas ‘28 deed iets terug via Dirk Jan Verseveld, Chiem Heijmen en een eigen goal.

Heumen heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Niftrik vorige week door een overwinning in Horssen tegen AAC/Olympia: 0-2. Luuk Poos en Twan Franken waren namens Heumen trefzeker. Door de driepunter staat Heumen tweede, met één duel minder gespeeld dan koploper SVO.

DVSG en Avios/DBV hielden elkaar in Groesbeek op 1-1. Lang leek Avios/DBV op de overwinning af te stevenen door een goal van Daan Bremmers, maar diep in blessuretijd maakte Tijn Willems voor de Alphense club gelijk. Tonny Heijmans, coach van de thuisploeg, heeft gemengde gevoelens. ,,We speelden een slechte wedstrijd, maar raken wel twee keer het aluminium en maken nog heel laat gelijk. Dan moet je achteraf tevreden zijn met een punt.’’

Batavia verloor thuis met 2-5 van SDOO uit Heteren. Hoewel Dilhan Sahin de ploeg uit Batenburg nog op voorsprong bracht, stapte SDOO uiteindelijk als winnaar van het veld. De aansluitingstreffer van Kevin Groenen leidde nergens meer toe. Volgens Batavia-trainer Roel Hendriks was het spelbeeld anders dan de eindstand doet vermoeden. ,,Voetballend, hoe gek het ook klinkt, was dit onze beste wedstrijd tot nu toe. Het is zonde dat deze jonge ploeg nog wat foutjes maakt die meteen worden afgestraft.’’

Amateurvoetbal