Volledig scherm
Overasseltse Boys op archiefbeeld tegen Batavia. © William Hoogteyling

5E: Overasseltse Boys verrast en brengt spanning terug

OVERASSELT - Overasseltse Boys won op tweede paasdag van koploper Aquila (3-2) en bracht daarmee de spanning terug in de vijfde klasse E. De gastheren kwamen op rozen te zitten door doelpunten van Bram Meeuwsen, Bas Janssen en Milan Nicolasen (3-0). 

Die ruime voorsprong kwam nog in gevaar, doordat Bram Bouman en Mees van den Heuvel bij Aquila voor de aansluiting zorgden (3-2). ,,We kwamen pas in de problemen toen we de derde maakten”, zei Overasselt trainer John van Geenen. Nummer twee AVIOS/DBV won ook (0-1) en verkleinde het gat met de lijstaanvoerder uit Dreumel tot drie punten verschil. ,,Het wordt ineens weer spannend in de competitie”, sprak trainer Bert van Baren (Aquila) na de wedstrijd.

AAC Olympia rekende  af met de slechte reeks door de winst op SVO’68: 0-1. ,,De jongens waren gemotiveerd om te winnen vandaag”, klonk trainer Bram van Kampen (AAC) tevreden na de wedstrijd. De ploeg uit Horssen stond verdedigend sterk en gaf weinig kansen weg. In de counter was AAC-spits Job Brom eenmaal trefzeker.

Victoria’25 hield flink huis tegen SCD’33: 5-0. Sam Ariens was met een hattrick de grote man bij het thuisspelende Victoria. ,,Makkelijke overwinning. Het is geen moment echt spannend geweest”, vond Victoria-trainer Arno Heiming. Teamgenoot Tijn Sperber was ook trefzeker voor Victoria, bij het andere doelpunt werd de bal door de verdediging van SCD in eigen doel gewerkt.

Heumen zette de reeks zonder nederlagen voort (inmiddels vier) tegen DVSG: 3-2. De thuisploeg schoot uit de startblokken tegen de rode lantaarndrager uit Groesbeek door doelpunten van Michel Poos en Jawad Nejrabi. Niek Derksen en Ivo van Balkom brachten met hun treffers DVSG op nog even op gelijke hoogte, maar niet lang daarna maakte Nejrabi zijn tweede van de middag en bleven de punten alsnog in Heumen.

DSZ had weinig moeite met Unitas’28: 4-1. De stemming in huize Van Dreumel zal met tweede paasdag uitstekend zijn geweest. Jasper, Maarten en Laurens van Dreumel maakten samen drie van de vier goals. Ton van Dreumel (vader van de drie doelpuntenmakers en trainer DSZ) toonde zich blij met de winst: ,,Gezien de hele wedstrijd was het een terechte overwinning.” Daan Smits maakte het andere doelpunt voor DSZ. Bob Dikker (Unitas) scoorde met een vrije trap voor de bezoekers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal