Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Pjotr van der Horst (links) en bestuurslid Theo Weijers op het veld van Achilles’29. © Raphael Drent

Achilles’29 een jaar later: ‘We nemen geen risico's meer’

GROESBEEK - Achilles’29 dreigde in 2018 meerdere keren te verdwijnen. Na een bestuurscrisis, enkele rechtszaken en het vertrek van veel leden is het bestuur van de Groesbeekse voetbalvereniging aan de wederopbouw begonnen. Achilles kijkt weer vooruit.

Rechtszaken bij de FIFA, het CAS en in Duitsland zijn goed afgelopen. 150.000 euro aan claims zijn verdwenen, een faillissement van de voetbalvereniging Achilles’29 is voorlopig afgewend. Bovendien is de ingewikkelde organisatiestructuur rigoureus veranderd en de verhoudingen met de KNVB zijn hersteld.

Het bestuur van Achilles heeft onder leiding van voorzitter Pjotr van der Horst de afgelopen maanden grote herstelwerkzaamheden verricht. ,,We hebben ons serieus afgevraagd of Achilles nog bestaansrecht heeft”, zegt Van der Horst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal