Volledig scherm
Sead Begic van Achilles'29 in duel met Chakib Tayeb van De Dijk. © Pro Shots

Achilles’29 fors onderuit in inhaalduel met De Dijk

GROESBEEK - Achilles’29 ging maandag in de tweede divisie voor de veertiende keer op rij onderuit. De Groesbeekse thuisploeg verloor het inhaalduel van De Dijk: 0-5.

Achilles’29 startte ondanks de forse nederlaag toch goed aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers. Bart Schiks werd na vier minuten spelen gevaarlijk met een schot, maar De Dijk-keeper Roy Pistoor bracht met zijn vuisten redding. Ook Christoff Dias de Oliveira had een kans voor de thuisploeg, maar hij schoot te slap in.

Gaandeweg de eerste helft werd De Dijk sterker. Na een kwartier spelen belandde een vrije trap van Nick Kuipers via Achilles-keeper Desny Royendijk op de paal. Even later bracht Royendijk knap redding op een hard schot van Chakib Tayeb. Vlak voor rust scoorde De Dijk uit een vrije trap van Harry Zwarthoed. Zijn schot vanaf de zijkant verdween in het Achilles-doel.

Beslissing

In de tweede helft scoorde Zwarthoed opnieuw. Na een snelle aanval en een goede steekbal van Tonny Tol schoot hij laag binnen: 0-2. Het doelpunt viel na ruim een uur spelen. Tien minuten later bracht de aanvaller definitief de beslissing. Hij schoot de 0-3 binnen uit een voorzet van Tayeb. Dertien minuten voor tijd scoorde invaller Tim Ruder nog 0-4 en vlak voor tijd maakte Raymond Baten 0-5.

De achterstand van hekkensluiter Achilles’29 bedraagt na de nederlaag 13 punten op De Dijk en TEC. De onderste twee ploegen degraderen, het seizoen duurt nog acht wedstrijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal