Achilles-trainer Stefan Muller.
Volledig scherm
Achilles-trainer Stefan Muller. © Theo Peeters

Achilles’29 handhaaft zich miraculeus: ‘Dit kan er ook nog wel bij’

GROESBEEK - De vrije val van Achilles’29 komt abrupt tot stilstand. De Groesbeekse club degradeerde de afgelopen drie seizoenen vanuit de eerste divisie naar de hoofdklasse. Een vierde degradatie op rij leek onafwendbaar met één punt uit twintig duels, maar na het ‘corona-besluit’ dat de KNVB dinsdagavond nam, krijgt Achilles een herkansing op landelijk voetbalniveau.

De voetbalbond besloot de amateurcompetities per direct te stoppen en geen kampioenen of degradanten aan te wijzen. De vertrekkende Achilles-trainer Stefan Muller: ,,Er is al veel gebeurd dit seizoen, daar kan dit ook nog wel bij. We zijn dit jaar niet bezig geweest met het halen van een resultaat, maar vooral met het in de lucht houden van een voetbalteam onder moeilijke omstandigheden.”

Muller hielp Achilles in de zomerstop toen er vlak voor de overschrijvingsdeadline van de KNVB nog een team moest worden geformeerd. Uiteindelijk lukten het de Groesbekenaren op het nippertje om met vooral spelers van lager niveau een groep bij elkaar te krijgen. ,,Het is duidelijk geworden dat we niet genoeg kwaliteit hadden om potten te breken.”

Amateurvoetbal