Volledig scherm
Annerens Tijm van Achilles’29 redt in de thuiswedstrijd tegen PSV, half december. © David van Haren

Achilles’29 in gesprek met sponsors: vrouwenploeg blijft toch in de eredivisie

GROESBEEK – Achilles’29 blijft met de vrouwenploeg in de eredivisie. De Groesbeekse voetbalclub overwoog vanwege de kosten het team terug te trekken. De clubleiding verwacht de financiën voor de rest van het seizoen gedekt te krijgen. Het bestuur is daarover in gesprek met enkele sponsors.

Achilles had nog een gat van ongeveer 40.000 euro voor het vrouwenteam. Voorzitter Pjotr van der Horst bevestigt de hoogte van het bedrag niet, maar stelt wel dat het om een aanzienlijk bedrag ging dat niet door de vereniging opgehoest kon worden.

,,We zijn met enkele sponsors in gesprek. We hebben er vertrouwen in dat we voldoende middelen bij elkaar krijgen voor dit seizoen”, zegt Van der Horst. ,,De speelsters hebben lang in onzekerheid gezeten. Het ziet er gelukkig goed uit.”

Kilometervergoeding

Volledig scherm
Archief: Joy Kersten van Achilles’29 (rechts) wint een kopduel tegen PEC Zwolle. © Theo Peeters

De voetbalsters krijgen slechts een kilometervergoeding, maar omdat er zelfs speelsters uit Friesland naar Groesbeek komen, lopen de kosten van een seizoen in de eredivisie aardig op. Wel ontvangt Achilles subsidie van de KNVB voor de vrouwentak.

,,Een deel daarvan hebben we nog tegoed”, zegt Van der Horst. ,,Samen met de bijdrage van de sponsors moet dat genoeg zijn. Het vrouwenteam moet zichzelf bedruipen. Dat geldt ook voor ons eerste mannenteam en de jeugdopleiding. Het voortbestaan van de vereniging staat voor ons voorop. De rest van de vereniging mag niet in de problemen komen door de kosten van één elftal.”

Hekkensluiter

Achilles is bezig aan het derde jaar in de eredivisie. De ploeg staat momenteel onderaan, met zes punten uit veertien wedstrijden. De Groesbeekse ploeg hervat de competitie op vrijdag 1 februari tegen landskampioen Ajax. Het team ging dit seizoen geregeld met ruime cijfers onderuit. Aan het einde van het seizoen wil het bestuur van Achilles opnieuw bekijken of de club wel verder moet met het vrouwenteam.

,,We hebben iets unieks in handen, welke amateurclub heeft nou een team in de eredivisie? Dit levert de vereniging exposure op. Tegelijkertijd moeten we reëel zijn. Als blijkt dat we straks onvoldoende middelen hebben, moeten we kijken wat we gaan doen. De intentie is om de begroting te verhogen, zodat we beter kunnen meedraaien. Want elke keer met 9-0 verliezen heeft ook niet zoveel zin.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal