Volledig scherm
Yannick Zeeman (rechts) in duel met Richelor Sprangers tijdens de bekerwedstrijd tegen NAC Breda. © Pro Shots

Achilles’29 met vier trainers, twee Australiërs en beloften tegen FC Lienden

GROESBEEK Onder leiding van vier trainers, met twee aanwinsten uit Australië en vooral voetballers uit het beloftenteam treedt Achilles’29 zaterdag in de tweede divisie aan tegen FC Lienden.

Na het vertrek van coach Eric Meijers afgelopen donderdag vormen Frans Derks (assistent-trainer en technisch manager), Theo van Cleef, Anne Duis (beiden teammanager) en stagiair Luuk Maes morgen de trainersstaf. Alleen Maes was vrijdag bereikbaar voor commentaar.

Veel vragen

,,We moeten voor de korte termijn de best mogelijke oplossing hebben, dit kan niet voor een langere periode zijn”, zegt Maes. ,,Er zijn nog veel vragen. We hebben met het eerste team niet meer getraind en het is onduidelijk hoeveel jongens er zullen blijven.”

Het team van de club, waarvan de bv vorige week failliet werd verklaard, bestaat uit zes wisselspelers van het eerste elftal. Het overige deel wordt aangevuld met voetballers uit het beloftentelftal, dat uitkomt in de hoofdklasse. 

Australië

Bovendien doen Ryan en Declan Lambert uit Australië mee. Zij waren eerder op proef bij FC Dordrecht en trainen al het hele seizoen mee bij Jong Achilles. Sinds de winterstop zijn ze speelgerechtigd.

,,De opstelling is nog een groot raadsel, dat werd niet duidelijk uit de training”, zegt Yannick Zeeman. De verdediger speelde al een aantal wedstrijden in het eerste team en doet ook mee tegen FC Lienden. ,,De wedstrijd leeft binnen de groep. Iedereen vindt het wel leuk. Het staat toch goed op je cv, de tweede divisie.”

17-0

De chaos rond de failliete club houdt ook het beloftenteam bezig. Zeeman: ,,Op het veld wordt er niet over gesproken, maar in de kleedkamer wel. Een klein aantal jongens zegt er klaar mee te zijn, maar het grootste gedeelte vindt het mooi om te spelen.”

Door opmerkelijke situatie ligt de wedstrijd onder een vergrootglas. ,,Je kunt alles alleen maar op je af laten komen en hopen op een stuntje. Het gaat in ieder geval geen 17-0 worden, zoals ik ergens las op Facebook.” 

Meer lezen over het faillissement van Achilles'29? Bekijk ons dossier. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal