Trainer Stefan Muller (links) van Achilles'29 met speler Isaac Quaye.
Volledig scherm
Trainer Stefan Muller (links) van Achilles'29 met speler Isaac Quaye. © Fons Sluiter

Achilles’29 onderuit, ‘hoofdrol’ voor inval-grensrechter Wijers

GROESBEEK - Achilles’29 heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen in de thuiswedstrijd tegen SC Feyenoord. De hekkensluiter van de hoofdklasse A ging op het veld van dorpsgenoot Germania onderuit tegen de Rotterdamse titelkandidaat: 1-6.

Voor Achilles maakte Atilla Ercan in de eerste helft de 1-1 uit een strafschop, nadat Ali Gencalioglu was gevloerd. Daarna was Feyenoord veel te sterk voor de thuisploeg. ,,We maakten gewoon veel te veel fouten”, oordeelde trainer Stefan Muller van Achilles.

Inval-grensrechter

Meest opvallende moment speelde zich af in de rust van het duel. Assistent-scheidsrechter Maarten Bolwerk van de KNVB liep in de eerste helft een enkelblessure op en moest halverwege afhaken. ,,Normaal gesproken moet je dan een dienst van de KNVB bellen voor een vervanger, maar dat kan heel lang duren”, zei Muller. ,,Daar had niemand zin in, omdat het toch al 1-4 stond.”

Daarop kwam de thuisploeg met Leon Wijers op de proppen. De clubscheidsrechter van Achilles zat op dat moment in de kantine. Na uitvoerig overleg heeft Wijers de tweede helft gevlagd. ,,Hij was de beste man van het veld aan onze kant”, zei Muller lachend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal