Volledig scherm
Trainer Arno Arts van Achilles’29. © Dennis Wielders

Achilles’29 stelt hoger beroep uit in conflict met Arno Arts

GROESBEEK Het bestuur van Achilles’29 heeft het hoger beroep in het conflict met trainer Arno Arts voor onbepaalde tijd uitgesteld. De coach eiste afgelopen jaar zijn baan als trainer terug en kreeg eind september gelijk van de rechtbank in Nijmegen.

Sindsdien is Arts weer coach van het eerste team van de Groesbeekse voetbalclub. De ex-profvoetballer had ook recht op achterstallig salaris. Daarvoor werd eerder al een betalingsregeling getroffen.

Achilles liet snel na het vonnis van de rechter weten in hoger beroep te gaan. Voorzitter Pjotr van der Horst stelt nu in gesprek te zijn met Arts. ,,Via de KNVB is er bemiddeling”, zegt Van der Horst. ,,We willen er samen uitkomen.”

‘Geen conflict’ 

Arts stelt dat er wat hem betreft helemaal geen sprake is van een conflict. De trainer uit Groesbeek heeft nog een contract tot 1 juli bij Achilles. ,,Ik doe gewoon mijn werk en maak het seizoen af”, laat Arts weten. ,,Ik wacht rustig af wat er daarna op mij af komt.”

Arts werd vorig seizoen, na het faillissement van de bv, aangesteld als interim-trainer tot de zomer van 2018. Op basis van mail en appverkeer met toenmalig bestuurder Elrie Bakker-Derks stelde Arts dat zijn contract verlengd was. Achilles vond van niet, waarna de coach naar de rechter stapte. Die gaf hem dus gelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal