Volledig scherm
Achilles’29 start de voorbereiding. In het midden gelegenheidstrainer Johan van Osch. Links vooraan nieuwkomer Thomas Loning, rechts vooraan Bram van Dongen. © Theo Peeters

Achilles'29 trekt rookgordijn op bij start voorbereiding

GROESBEEK - Achilles’29 hult zich in nevelen over het nieuwe seizoen. Wie de trainer is bij de voetbalclub uit Groesbeek en hoe de selectie eruit ziet, is onbekend. Betrokkenen wilden maandag bij de start van de voorbereiding geen uitleg geven.

Volledig scherm
Technisch manager en assistent-trainer Frans Derks (links) kijkt toe. © Theo Peeters

Technisch manager Frans Derks weigerde bij de eerste training commentaar en verbood spelers en trainer Johan van Osch met de pers te praten.

Een gesprek met Van Osch werd door Derks afgebroken. Derks, die ook assistent-trainer is, liet de verslaggever van deze krant weten de hele voorbereiding geen informatie te willen geven.

Achilles stond maandag met elf spelers op het veld, onder wie vier proefspelers uit Canada die via een spelersmakelaar bij de club terecht zijn gekomen. Ook Kevin Schmidt, Bram van Dongen en Alper Yaldiz die vorig seizoen al bij de club zaten waren aanwezig, net als de nieuwkomers Joey Dekkers (EVV) en Thomas Loning (De Graafschap). Van Osch leidde de training, maar hij is in principe trainer van het hoogste jeugdelftal (onder 19 jaar).

Twee degradaties

Achilles is komend seizoen met het eerste team actief in de derde divisie. De gevallen profclub degradeerde twee keer op rij. De Groesbeekse club maakte in 2013 de overstap naar de eerste divisie, vier jaar degradeerde de ploeg uit het betaald voetbal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal