Volledig scherm
De spelers van Achilles’29 op de eerste training van de ploeg. © Theo Peeters

Achilles'29 voorkomt dat KNVB licentie intrekt

GROESBEEK - Achilles’29 heeft voorkomen dat het eerste elftal uit de derde divisie is gehaald. De KNVB had een deadline gesteld aan de Groesbeekse voetbalclub om aan de licentie-eisen te voldoen. De club moest vóór 15 augustus een nieuw bestuur hebben.

Deze week oordeelde de voetbalbond dat Achilles de licentie behoudt, omdat er inmiddels een nieuw bestuur is aangesteld. De KNVB wil het besluit niet verder toelichten.

De bond laat via een woordvoerder weten dat er geen andere onderzoeken lopen naar Achilles.

Reglementen KNVB

Quote

De club staat absoluut niet op omvallen

Pjotr van der Horst, voorzitter Achilles’29

De Groesbeekse voetbalclub zat tussen begin juni en half augustus negen weken zonder clubleiding. Op maandag 13 augustus werd Pjotr van der Horst benoemd tot nieuwe voorzitter. Jan van Kesteren en Theo Weijers zijn de andere bestuursleden.

,,In de reglementen van de KNVB staat dat een club een bestuur moet hebben, daar voldeden we weer tijdig aan”, zegt voorzitter Van der Horst.

Voortbestaan club

Achilles gaat nog altijd door een moeilijke periode. Mede door de bestuurscrisis zijn veel leden opgestapt. Bovendien kampt de club met financiële problemen, maar volgens Van der Horst is het voortbestaan van Achilles niet in gevaar. ,,Iedereen voetbalt weer, de club staat absoluut niet op omvallen”, zegt Van der Horst.

Bovendien is de club volgens de voorzitter hard op zoek naar een trainer voor het eerste team, maar meer informatie kon hij niet verschaffen. Technisch manager Frans Derks heeft bij de start van het seizoen een mediaboycot ingesteld. Daardoor is onbekend hoe de selectie eruit ziet.

Achilles is na twee degradaties op rij dit seizoen actief in de derde divisie. Vorige week verloor de ploeg van Jong FC Groningen (0-2).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal