Volledig scherm
De spelers van Achilles'29 verwerken een doelpunt van tegenstander Barendrecht. © Pro Shots / Wouter Dill

Achilles’29 degradeert naar derde divisie

BARENDRECHT - Achilles’29 speelt volgend seizoen in de derde divisie. De hekkensluiter van de tweede divisie verloor de uitwedstrijd van Barendrecht (2-1) en is daardoor gedegradeerd.

De degradatie kondigde zich al lange tijd aan. Na het faillissement van de bv, begin januari, zakte de Groesbeekse club snel af naar de laatste plek. Het verlies tegen Barendrecht was alweer de zeventiende nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Arno Arts.

Achilles kwam zaterdag in de 21ste minuut op achterstand, Joey Jongman scoorde uit een vrije trap. Invaller Redouan Eddarkaoui maakte na rust gelijk (1-1), maar de gasten trokken door een goal in de slotfase toch weer aan het kortste eind. Jongman schoot in 88ste minuut opnieuw een vrije trap binnen.

Daardoor degradeert Achilles voor het tweede jaar op rij. Vorig seizoen werd de Groesbeekse formatie laatste in de eerste divisie. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal