Volledig scherm
Derwin Martina (links) in een verbeten duel met Katwijk-spits Marciano Mengerink. © David van Haren

Achilles’29 versterkt zich opnieuw en oude bekenden keren terug

GROESBEEK - Achilles’29 heeft de selectie opnieuw versterkt. Bram van Dongen (20) voetbalt de rest van het seizoen bij de tweededivisionist, Marijn de Kler en Derwin Martina keren terug bij de Groesbeekse club.

Het drietal zit zaterdagmiddag op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg (aftrap 14.30 uur). Linkermiddenvelder Van Dongen speelde de eerste seizoenshelft bij het beloftenteam van Lierse SK uit België.

Podium

,,Ik heb niet meer te bieden dan een podium”, zegt technisch manager en interim-coach Frans Derks. ,,Als spelers daarvoor hier willen spelen, zijn ze welkom. We kijken daarbij wel naar de kwaliteit. Dit soort spelers zitten niet voor niets bij een andere club op een dood spoor.”

De Kler en Martina weigerden na het faillissement van de bv uit te komen voor Achilles, maar verschenen afgelopen week weer het trainingsveld. Hetzelfde geldt voor Christoff Dias de Oliviera, die momenteel geblesseerd is en nog ontbreekt. Vorige week keerden Jesse Edge en Shuremy Felomina al terug en debuteerde Djordje Pupovac.

Laatste plek

Achilles is door een reeks van zeven nederlagen naar de laatste plaats gezakt. Doel is dit seizoen directe degradatie voorkomen. Derks: ,,Je moet wel reëel blijven, ik kan niet toveren. Het zal niet makkelijk worden. We gaan hoe dan ook strijdend ten onder.”

Het pijnpunt ligt voorin. Achilles maakte slechts twee goals in vier duels. ,,We zijn zeven aanvallers kwijt, wie kan dat opvangen? Wij in ieder geval niet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal