Volledig scherm
Niels Willems van Achilles’29 gaat onderuit tijdens het thuisduel met VVSB. © David van Haren/Pro Shots

Achilles’29 wil zich spoedig versterken

GROESBEEK - Achilles’29 hoopt zich op korte termijn te versterken. Technisch manager Frans Derks wil snel een spelersgroep samenstellen die het seizoen afmaakt. Daarna stelt hij een nieuwe trainer aan. 

De selectie, die sinds het faillissement van de bv voornamelijk bestaat uit spelers van het beloftenteam, komt op dit moment onmiskenbaar kwaliteit tekort voor de tweede divisie. Vooral in de breedte is de spoeling dun.

Derks, ook interim-coach, zoekt in elke linie versterking. ,,Ik ken onze situatie en ben realistisch. Als wij ons kunnen verbeteren, zullen we dat doen”, zegt Derks.

Gesprekken

Quote

Ik wil duidelijk maken dat wij geen leugenaars zijn

Frans Derks, 'td' Achilles'29

Doordat reservekeeper Dani Centen ook heeft besloten te vertrekken, zijn er in totaal vijftien spelers die niet meer in actie willen komen voor de club. Toch kunnen er ook uit die groep nog ‘versterkingen’ komen. Derks voerde vorige week gesprekken met een aantal jongens. ,,Ze kunnen een half jaar thuis zitten, maar wie weet zit er een scout op de tribune en spelen ze zich in de kijker.”

Het grootste gedeelte van ‘de bende van vijftien’ wil per direct weg, maar dat is vanwege de reglementen een ingewikkelde kwestie. Woensdag dient bij de KNVB een arbitragezaak voor de overgang van Boy van de Beek en Niels Wouters naar De Treffers. Een aantal andere spelers heeft de deur al dichtgegooid.

Nieuwe trainer

,,Ik wil wel duidelijk maken dat wij geen leugenaars zijn, zoals een paar spelers hebben geroepen”, zegt Derks. ,,Als we het loodje zouden leggen, zou iedereen al zijn geld krijgen. Dat hebben we altijd gezegd en is uitgekomen. Zo werkt het in Nederland (Derks doelt op het UWV, JD).”

Als de selectie gevormd is, wil Derks een trainer aanstellen. Hij is nu zelf interim-coach en heeft vijf weken dispensatie gekregen van de KNVB na het vertrek van Eric Meijers, bijna twee weken geleden. ,,We hadden tegen Lienden (2-0 nederlaag, JD) al een nieuwe trainer kunnen hebben, maar we willen eerst een selectie waarmee we het seizoen afmaken. Ik heb daarom de eerste klappen opgevangen.”

Geen commentaar

Achilles werd begin januari failliet verklaard, maar de club mag in de tweede divisie blijven omdat de vereniging blijft bestaan. Bestuurslid Elrie Bakker-Derks wilde ook zaterdag na de thuiswedstrijd tegen VVSVB (2-3) geen vragen beantwoorden over de toekomst van de club. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal