Acht maanden schorsing voor doelman die speler neersloeg

NIJMEGEN – Doelman Mike Wijgers van Quick 1888 is door de KNVB voor acht maanden geschorst. De 20-jarige Nijmegenaar krijgt de sanctie voor het neerslaan van een tegenstander in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Zetten van eind april.

Het voetbalduel in de vierde klasse A werd op zaterdag 28 april na 21 minuten gestaakt. Na wat tumult ontstond er een massale vechtpartij, waarbij reservedoelman Wijgers het veld in kwam en een Betuwse speler neersloeg. De Nijmegenaar ontkent niet, maar stelt wel nadrukkelijk dat het om zelfbescherming ging.

Quick heeft Wijgers kort na het voorval gemeld dat hij geroyeerd wordt. Voetbalbond KNVB legt hem nu dus een straf van ruim een half jaar op. Wijgers mag daarom pas na 9 januari 2019 weer voetballen, mocht hij elders lid willen worden. Hij kan nog in beroep tegen de straf.

Mogelijk krijgt het hele voorval voor Wijgers nog een staartje. Aangezien de neergeslagen Excelsior-speler aangifte heeft gedaan.

De KNVB legde de teams van Quick en Excelsior een straf op van vier punten in mindering en een geldboete van 400 euro. De club uit Zetten is daartegen in beroep gegaan.

De wedstrijd wordt dinsdag (15 mei) uitgespeeld.

Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal