Volledig scherm
Sergio Vieira op archiefbeeld. © David van Haren

Alverna degradeert uit de hoofdklasse na nieuwe nederlaag

GOES – Alverna is zondag gedegradeerd uit de hoofdklasse. De Wijchense club ging in Zeeland onderuit tegen Goes: 3-0. Daardoor is de eerste plek in de nacompetitiepoule onhaalbaar geworden.

Alverna kwam in de 68ste minuut op achterstand. Remon de Vlieger scoorde uit een penalty, die gegeven was na hands van Alex Glavas. Doelman Niek van Ginkel keerde de eerste inzet, maar de strafschop moest opnieuw genomen worden. De tweede poging was wel raak.

Wéér penalty

De thuisploeg kreeg in de 70ste minuut opnieuw een penalty na een overtreding van Van Ginkel, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Daardoor moest reservekeeper Aria Hashemi, die door de personele problemen al was ingevallen, als rechtsbuiten op doel. Hij kon niet voorkomen dat Sherief Tawfik de 2-0 maakte. Steve Schalkwijk tekende daarna nog voor de 3-0.

Eerste klasse

De formatie van trainer Jan Pruijn ging afgelopen donderdag al hard onderuit tegen Wittenhorst (1-6). Door de nederlaag van zondag is de degradatie naar de eerste klasse een feit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal