Volledig scherm
Yannis Ngola scoorde tijdens zijn invalbeurt de 3-2 voor Alverna. Archieffoto. © David van Haren

Alverna pakt punt na spannende slotfase tegen Hoogland

ALVERNA - Er vielen veel goals, maar er was geen winnaar. Alverna speelde zondag gelijk tegen Hoogland in de hoofdklasse A: 3-3.


In de eerste helft viel er weinig te beleven op sportpark het Bospad. Alverna had meer balbezit, maar deed daar te weinig mee. Hoogland werd op enkele momenten gevaarlijk in de omschakeling.

Net na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een snelle counter kopte aanvaller Bas Wobbes een voorzet tegen de touwen: 0-1. Lang kon Hoogland niet genieten van de voorsprong, want Ruben Rip zette Alverna al snel naast de bezoekers. Hij rondde een steekpass koeltjes af.

Daarna was Alverna terug bij af. Youssef Salama van Hoogland leek de bal na een actie over de lijn te tikken, maar hij hield hem binnen. Zijn voorzet werd binnengetikt door Oskar van Logtestijn: 1-2. Rip maakte tien minuten later zijn tweede vanaf elf meter. Via de paal viel zijn strafschop binnen: 2-2. Invaller Yannis Ngola scoorde niet veel later de 3-2 door een kundige intikker. Bjorn Frolich zorgde aan de andere kant voor 3-3.

Amateurvoetbal