Volledig scherm
Trainer Luuk Maes verloor met zijn ploeg BVC van Alverna. © David van Haren

Alverna trekt aan het langste eind in bekerduel met BVC’12

BEEK – Alverna heeft de eerste echte test van het seizoen goed doorstaan. De eersteklasser uit Wijchen was zondagmiddag in het bekerduel met BVC’12 met 1-2 te sterk. 

De formatie van trainer Zoran Borojevic greep de koppositie in de poule. De gelijkopgaande wedstrijd in Beek kende in de eerste helft weinig hoogtepunten. Alverna was via Sander Bisseling en Arthur van den Eeckhout dicht bij een treffer, BVC-aanvoerder Niek Sebens zag zijn scherpe vrije bal gekeerd worden.

Na de pauze was het snel raak. In de 49ste minuut opende Van den Eeckhout de score, na zich goed vrij te hebben gespeeld. De aanvaller van de bezoekers schoot beheerst raak in de korte hoek.

Drie minuten later was het alweer gelijk via Sander Arts. De invaller eersteklasser BVC kopte de bal knap tegendraads binnen langs Alverna-goalie Robert Zaalman: 1-1. Een paar minuten voor het eindsignaal maakte invaller Bart Schiks, overgekomen van Juliana’31, de winnende treffer (1-2) namens Alverna. Schiks schoot een afvallende bal in de korte hoek raak.

Na twee bekerduels gaat Alverna met 6 punten aan de leiding in de poule. BVC volgt op 3 punten. De Wijchenaren spelen volgende week nog tegen Quick 1888, BVC neemt het op tegen DAW Schaijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal