Volledig scherm
Arno Arts als trainer van Achilles'29 op de bank. © David van Haren

Arno Arts schakelt advocaat in om geld bij Achilles'29 op te eisen

GROESBEEK Arno Arts eist zijn geld op bij Achilles’29. De trainer heeft zijn advocaat aan het werk gezet om zijn salaris voor de maand mei te krijgen van de Groesbeekse voetbalclub. De vordering komt vlak voor de informatiebijeenkomst van maandagavond.

Volgens Arts heeft advocaat André Brantjes, huisjurist van belangenvereniging CBV (Coaches Betaald Voetbal), contact gezocht met Jan van Kesteren. Hij is de enige overgebleven toezichthouder van Achilles.

,,André heeft een bepaalde termijn gesteld aan de betaling en anders komt er een faillissementsaanvraag”, zegt Arts.

Contractvoorstel

De coach werd half februari, na het faillissement van de bv van Achilles, aangesteld als interim-trainer. Arts stelt dat hij toen de toezegging heeft gekregen dat hij voor komend seizoen een contractvoorstel zou krijgen.

,,Daar wacht ik nog steeds op”, zegt Arts. ,,Ik heb vanwege die toezegging andere amateurclubs afgezegd. We onderzoeken nog wat we kunnen met die toezegging.”

Sleutels

De kans dat Arts volgend seizoen coach is van Achilles, lijkt klein. Zo moest hij onlangs zijn sleutels van het sportpark inleveren. De individuele techniektrainingen die hij sinds een paar maanden aan een groep voetballers geeft, worden nu afgewerkt bij De Treffers.

Achilles verkeert al maanden in een bestuurscrisis. Sinds begin juni is er geen clubleiding meer. Het bestuur dat onder leiding van voorzitter Jan Koolen eind mei werd aangesteld stapte al na acht dagen op vanwege een onwerkbare situatie. Verdere uitleg wilden zij niet geven.

Informatiebijeenkomst

Omdat toezichthouders Harm Kersten en Inge Wellessen kort daarna ook stopten, is Van Kesteren het enige lid van de raad van toezicht. Hij heeft voor vanavond een informatiebijeenkomst georganiseerd. Van Kesteren wil terugkijken op wat er de laatste tijd allemaal is gebeurd en bespreken hoe de club verder moet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal