Volledig scherm
Arno Arts (met lange broek) coacht zijn spelers op de training van Achilles’29. © Theo Peeters

Arno Arts treft via deurwaarder betalingsregeling met Achilles’29

GROESBEEK - Arno Arts is via een deurwaarder dicht bij een betalingsregeling met Achilles’29 over de salarisachterstand van drie maanden. De trainer van de Groesbeekse voetbalclub heeft nog recht op een bedrag tussen de 5.000 en 7.000 euro.

De rechter oordeelde vorige maand dat Arts zijn baan bij Achilles terugkreeg en nog drie maanden salaris moest krijgen.

Vorige week had het geld overgemaakt moeten zijn. Omdat dat niet gebeurd was, schakelde Andre Brantjes, advocaat van Arts, een deurwaarder in.

Financiële zorgen

Die is nu dicht bij een betalingsregeling met de voetbalclub. ,,Er ligt een voorstel op tafel”, bevestigt voorzitter Pjotr van der Horst van Achilles. De betalingsregeling wil volgens de hem niet zeggen dat de club uit de financiële zorgen is. ,,Daar ben ik heel voorzichtig mee, we zijn heel druk bezig.”

Arts wacht rustig af of het geld daadwerkelijk overgemaakt wordt. ,,Ik heb dit soort zaken altijd overgelaten aan mijn advocaat”, zegt de trainer. ,,Ik weet niet eens wat het exacte bedrag is.”

Vreemde situatie

De ex-prof is sinds twee weken weer aan het werk bij Achilles. ,,Het is misschien een wat vreemde situatie, maar op de werkvloer gaat het alleen over voetbal. Ik blijf net zo lang werken totdat mijn advocaat zegt dat ik moet stoppen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal