Volledig scherm
Arno Arts moedigt zijn spelers aan tijdens de training van Achilles’29. © Theo Peeters

Arno Arts verruilt Achilles'29 na dit seizoen voor DFS

GROESBEEK - Arno Arts is volgend seizoen trainer van DFS Opheusden. De 49-jarige Groesbekenaar tekent voor een jaar bij de zaterdaghoofdklasser. Hij vertrekt bij Achilles'29.

Arts is bij DFS de opvolger van Scott Calderwood, die in januari aangaf na drie seizoenen te vertrekken bij de Betuwse voetbalclub. DFS strijdt tegen degradatie in de zaterdagse hoofdklasse A.

Oud-profvoetballer Arts, ex-speler van onder meer NEC, FC Twente, Willem II en VVV-Venlo, is bezig aan zijn tweede seizoen bij Achilles'29. Hij stapte vorig seizoen halverwege in, na het faillissement van de profafdeling van de Groesbeekse club. Na een leegloop van de selectie degradeerde Arts met de ploeg uit de tweede divisie.

Voor dit seizoen eist Arts via de rechter zijn baan als trainer op, nadat Achilles claimde dat zijn verbintenis niet was verlengd. De rechter stelde Arts in het gelijk.

Achilles verkeert opnieuw in een degradatiestrijd. De ploeg staat zeventiende (voorlaatste) in de zaterdagse derde divisie. Arts was eerder ook lang jeugdtrainer bij NEC en hij was hoofdtrainer van JVC Cuijk (toen nog topklasse).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal