Volledig scherm
Arno Arts, voormalig interim-trainer van Achilles'29. © David van Haren

Arno Arts zet door: faillissementszitting Achilles'29 op 31 juli

GROESBEEK Arno Arts zet de faillissementsaanvraag van Achilles’29 door. De rechtbank van Zutphen gaat zich op dinsdag 31 juli buigen over het verzoek van de voormalig interim-trainer om de Groesbeekse voetbalvereniging failliet te verklaren.

De zaak van Arts draait om onenigheid over zijn contract. Hij werd afgelopen februari aangesteld als coach tot het einde van vorig seizoen. Arts stelt dat is toegezegd dat zijn contract met een jaar zou worden verlengd. Hij eist daarom dat zijn salaris wordt doorbetaald.

De coach heeft wel zijn geld voor de maand mei ontvangen, met die betaling liep Achilles lang achter.

Mail

,,Ik heb een brief naar de club gestuurd met de vraag of zij willen betalen, maar zij zeggen dat er geen verlenging van het contract is”, zegt advocaat André Brantjes van belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). Hij staat Arts bij. ,,Wij beroepen ons op een mail die daarover is verstuurd, zij geven daar een andere draai aan.”

Dat Achilles eind juli daadwerkelijk failliet zal gaan, is niet gezegd. De rechtbank moet allereerst bepalen of er sprake is van contractverlenging en of er nu dus een schuld is. Bovendien moeten er voor een faillissement meerdere schuldeisers zijn. Voor zover bekend is Arts momenteel de enige.

Nieuwe commissie

Achilles verkeert al lang in een crisis. De club, vorig jaar uit het profvoetbal gedegradeerd en afgezakt naar de derde divisie, zit al een maand zonder bestuur. De nieuwe clubleiding die eind mei werd aangesteld stapte na acht dagen op vanwege een onwerkbare situatie. Alle leden van de raad van toezicht zijn ook opgestapt.

Twee weken geleden is tijdens een informatiebijeenkomst een nieuwe commissie ingesteld, met onder anderen Pjotr van der Horst. Hij wilde zondag niet reageren op de rechtszaak. De commissie zoekt nieuwe leden voor de raad van toezicht en het bestuur. De club moet zo weer opgebouwd worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal