Arno Arts coacht zijn spelers bij zijn terugkeer als trainer van Achilles’29.
Volledig scherm
Arno Arts coacht zijn spelers bij zijn terugkeer als trainer van Achilles’29. © Theo Peeters

Arts terug bij Achilles'29: 'Leuk om met die jongens te werken'

GROESBEEK - Arno Arts (49) is weer trainer van Achilles’29. Hij staat tot het einde van het seizoen voor de groep. Mits de Groesbeekse voetbalclub niet failliet gaat.

Arno Arts spreekt de spelersgroep toe.
Volledig scherm
Arno Arts spreekt de spelersgroep toe. © Theo Peeters

Arts kende nog twee voetballers van vorig seizoen én Frans Derks (technisch manager en assistent-trainer).

Verder is vrijwel alles bij de ploeg nieuw voor de trainer, die dinsdag weer aan de slag ging bij de voetbalclub. Arts werd vorige week door de kantonrechter in het gelijk gesteld in het conflict over zijn arbeidsovereenkomst.

,,De lijst met de namen van de spelers moet ik nog krijgen”, sprak Arts. ,,Het is raar om de rechter nodig gehad te hebben om terug te keren, maar het is leuk om met die jongens te werken. Ze zijn jong, komen overal vandaan, maar zijn erg gemotiveerd.”

Rechter

Arts werd begin dit kalenderjaar aangesteld als trainer van Achilles. Na de degradatie uit de tweede divisie én de bestuurscrisis bij de club volgde onenigheid over de vraag of zijn contract al dan niet was verlengd. Via een kort geding haalde Arts zijn gelijk. De rechter bepaalde vorige week dat hij per direct aan het werk moet bij de club én nog drie maanden salaris krijgt.

Advocaat

Het bestuur van Achilles gaat mogelijk nog in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. ,,Onze advocaat is op vakantie, die optie moeten we nog bespreken”, zegt voorzitter Pjotr van der Horst. ,,Wij houden ons aan het vonnis. En als we het financieel kunnen waarmaken, blijft hij het hele seizoen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal