Volledig scherm
Arno Arts trekt een zuur gezicht als trainer van Achilles’29 afgelopen seizoen. © Dennis Wielders/Pro Shots

Arts trekt faillissementsaanvraag Achilles’29 in

GROESBEEK - Trainer Arno Arts heeft de faillissementsaanvraag van Achilles’29 ingetrokken. Daardoor gaat de rechtszaak die gepland stond voor dinsdag niet door.

De trainer verwijst voor uitleg over de zaak naar Andre Brantjes, de advocaat van belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) die hem bijstaat. Ook hij houdt zich op de vlakte.

Claim

,,De claim dat Arno nog een jaar salaris tegoed heeft, die is niet weg”, zegt Brantjes. ,,Maar voor dit moment is de zaak ingetrokken. Dat hebben we besproken met de club in enige vorm van vertrouwen, daarom kan ik daar niet zo veel over zeggen."

Het conflict met Arts draait om onenigheid over zijn contract. Hij werd afgelopen februari aangesteld als coach tot het einde van vorig seizoen. Arts stelt dat is toegezegd dat zijn contract met een jaar zou worden verlengd. Hij eist daarom dat zijn salaris wordt doorbetaald.

Ledenvergadering

Advocaat Brantjes zegt eventuele juridisch vervolgstappen af te laten hangen van de nieuwe buitengewone ledenvergadering bij Achilles, die is vorige week gepland op maandag 13 augustus.

De ledenvergadering is uitgeschreven door de commissie Bestuurszaken, momenteel het enige leidinggevende orgaan van Achilles. De club heeft al anderhalve maand geen bestuur. Ook alle leden van de raad van toezicht zijn opgestapt.

Wederopbouw

Begin juli is daarom de commissie Bestuurszaken aangesteld, met daarin onder anderen Pjotr van der Horst en Frans Derks. Zij hebben vorige week een buitengewone ledenvergadering uitgeschreven. In een mail naar de leden wordt gesteld dat er dan nieuwe mensen voor de raad van toezicht en het bestuur worden voorgedragen. Dat is de eerste noodzakelijke stap in de wederopbouw van de club.

Derks laat desgevraagd nogmaals weten dat de club momenteel nergens op wil reageren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal