Volledig scherm
AWC eerder dit seizoen tegen Silvolde. © David van Haren

AWC wacht zware degradatiestrijd, Achilles’29 verliest weer

NUTH - AWC moet dit seizoen serieus rekening houden met een zware degradatiestrijd. De Wijchense uitploeg verloor bij Minor (2-0) en zag concurrenten Moerse Boys en Meerssen de punten delen: 2-2. AWC staat voorlaatste, het gat naar Moerse Boys is zes punten (4 om 10).

De tegenstander uit Nuth scoorde twee keer in de tweede helft. ,,Het was een echte degradatiekraker, waarin wij erg slordig waren”, zei AWC-trainer Camiel Jager. ,,We verspeelden vaak te snel de bal en kwamen daardoor maar moeilijk tot uitgespeelde kansen.”

Het was het achtste verlies in tien duels voor AWC. In zes van de acht nederlagen kwamen de Wijchenaren niet tot scoren. ,,Mijn aanvallers halen momenteel niet hun gebruikelijke niveau.”

Het districtsbekerduel bij eersteklasser Bennekom donderdagavond gebruikt Jager om nieuwe opties te testen. ,,Spelers die minder aan bod komen krijgen de kans.”

Hekkensluiter Achilles’29 ging op het sportpark van dorpsgenoot Germania onderuit tegen Rijnvogels: 1-4. De zaterdaghoofdklasser gaf het duel net als een week eerder tegen Capelle (1-4) de wedstrijd na rust uit handen tegen de opponent uit Katwijk.

,,De bal lag er nu nog sneller in dan tegen Capelle”, zei coach Stefan Muller. ,,We hoopten hun geduld lang genoeg op de proef te stellen en ze met een snelle uitbraak te verrassen. Het plan dat Rijnvogels had gemaakt in de rust werkte.”

Chris Sangi maakte nog de 1-3. Achilles speelt zijn thuiswedstrijden op het complex van dorpsgenoot Germania in Groesbeek. De club heeft een conflict met de familie Derks en kan daardoor niet op sportcomplex De Heikant terecht. Muller: ,,Bij Germania voetballen, voelt al bijna als thuis. Al is de situatie niet ideaal, wij richten ons op het voetbal. Daarin kan ik de ploeg niks verwijten, want mijn spelers werken hard.”    

Amateurvoetbal