AWC (in het zwart) op archiefbeeld
Volledig scherm
AWC (in het zwart) op archiefbeeld © theo kock persfotografie

AWC wint weer in laatste minuut, Juliana stapt met nederlaag op zak vliegtuig in

WIJCHEN – AWC ontpopt zich in de hoofdklasse B tot de koning van de laatste minuut.

De Wijchense club won in het laatste duel (twee weken geleden) in de slotseconden van Minor (1-0), zondag was EHC het haasje in Wijchen: 2-1. 

Boy Visser was attent voor het doel na een voorzet, hij maakte ook de 1-1 uit een penalty.

Tegenstander met negen man

Op het moment dat Visser scoorde, stond de tegenstander uit Hoensbroek met negen man door twee rode kaarten. ,,We bleven jagen op de winnende goal, waardoor zij een aantal keer aan de noodrem moesten trekken”, zei AWC-trainer Camiel Jager. ,,We hebben in het begin van het seizoen wisselvallig gespeeld, maar er heeft altijd een team gestaan dat voor elkaar vecht.”

AWC stijgt naar de tiende plaats met 22 punten uit achttien wedstrijden. ,,We kijken niet naar boven of onder, maar vooral naar onszelf. We zijn bezig met de ontwikkeling van een aantal jonge spelers en dit zijn leerzame wedstrijden.” AWC speelt zaterdag in de zestiende finale van de districtsbeker tegen AZSV 2. ,,Daar gaan we vol voor.”

Blessures gooien roet in het eten bij Juliana

Juliana’31 ging in dezelfde competitie onderuit bij UDI’19 in Uden: 1-0. 

De Maldense club moest voor rust noodgedwongen twee keer wisselen. Vincent van Beek (hamstring) en Jop van Lith (lies) raakten geblesseerd. In de tweede helft verliet ook Twan Smits met een kwetsuur het veld. ,,Daardoor misten we creativiteit in de opbouw”, zei Juliana-trainer Remko Bicentini. ,,Door de omstandigheden (harde wind, red) hadden we dat soort spelers wel nodig.”

Met selectie naar Curaçao

Voor rust miste Lars Loermans een kans voor de uitploeg, na de pauze sloeg UDI’19 toe na een verdedigingsfout (te laat opheffen van buitenspel). ,,Degene die als eerste zou scoren, had ook een goede kans om de wedstrijd te winnen.” Juliana staat nu vijfde met 30 punten uit achttien duels.

De Maldense ploeg vertrekt maandagochtend met een groot deel van de selectie naar Curaçao, waar Bicentini bondscoach is en zijn eigen stichting heeft. ,,Ik stap niet met een kater het vliegtuig in, want we hebben er alles aan gedaan.”     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal