Volledig scherm
Freek Thoone (rechts) worstelt met Dennis Arts van Alverna, eerder dit seizoen in de derby. Thoone schoot AWC op eerste pinksterdag naar de winst én het kampioenschap. © William Hoogteyling

AWC zonder trainer Jager naar kampioenschap

ST. WILLEBRORD – AWC keert na drie jaar terug in de hoofdklasse. De Wijchense formatie pakte op de voorlaatste speeldag de titel in de eerste klasse C (district Zuid 2). Door de winst bij Rood Wit W (1-2) is het elftal van trainer Camiel Jager niet meer in te halen.

Jager moest het feestduel in St. Willebrord op eerste pinksterdag aan zich voorbij laten gaan, hij was verhinderd. Direct na de wedstrijd zocht de feestende selectie daarom in de kleedkamer via de telefoon contact met de succestrainer.

Achterstand

AWC keek bij de rust nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. In het laatste twintig bogen de Wijchense bezoekers het score om. Safa Kizir maakte eerst gelijk, waarna Freek Thoone tien minuten voor het einde AWC de winst én dus de titel bezorgde met de 2-1.

AWC speelde één keer eerder in de hoofdklasse. In het seizoen 2014-2015 degradeerde de ploeg direct weer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal