Volledig scherm
Aziz Khalouta (rechts) van De Treffers tijdens de wedstrijd tegen Katwijk. Archiefbeeld © BSR Agency

Aziz Khalouta, de koning van de wisselspelers bij De Treffers

GROESBEEK - Hij geldt bij De Treffers als de koning van de wisselspelers. Met tien invalbeurten in twaalf duels laat Aziz Khalouta de rest ver achter zich.

Zijn speeltijd bij de Groesbeekse voetbalclub is echter beperkt: 113 minuten in de tweede divisie tot op heden. Liefst vijftien teamgenoten kwamen vaker in actie dan de oud-prof van Fortuna en VVV.

Quote

Geef me een uurtje op die positie, heb ik tegen de trainer gezegd. En als het niet gaat, dan ben ik de eerste die dat zegt

Aziz Khalouta, Speler De Treffers

,,Ik ben gewend om elk seizoen zo’n dertig wedstrijden in de basis te spelen”, zegt Khalouta (30). ,,Nu moet ik genoegen nemen met een paar minuten per duel. Dat is wennen. Eigenlijk wil ik me elke invalbeurt laten zien, belangrijk zijn voor het team. Zo scoorde ik al drie keer, alleen had ik in het begin het gevoel dat de beloning uitbleef. De volgende wedstrijd zat ik gewoon wéér op de bank.”

Niet dat hij trainer Jan de Jonge iets kwalijk neemt. ,,De trainer is bezig met de hele selectie, niet alleen met de eerste elf. Dat doet me goed. Hij is al vaak naar me toegekomen. Laatst vroeg hij wat ik zou doen als ik in zijn schoenen zou staan. Ik heb aangegeven dat ik Lowie (spits Lowie van Zundert, red.) ook zou opstellen. Hij is onze topscorer. Wel denk ik dat ik met hem samen kan spelen, om hem heen. Als een nummer 10.”

Kans

Mogelijk dat hij daar zondag thuis tegen TEC de kans voor krijgt, nu Boy van de Beek geblesseerd is.

,,Geef me een uurtje op die positie, heb ik tegen de trainer gezegd. En als het niet gaat, dan ben ik de eerste die dat zegt. Dat moet ook in mijn rol. Ik probeer jonge teamgenoten te helpen, door hen dingen mee te geven. Ik speel nu niet zoveel, maar heb het hier erg naar mijn zin. Ik rijd met plezier driekwartier met de auto naar de training, bij VVV had ik al moeite met vijf minuten reistijd.”

Amateurvoetbal