Volledig scherm
Batavia eerder dit seizoen op bezoek bij SCE. © Paul Rapp

Batavia-Nijmegen gestaakt: provocatie keeper, supporters het veld op

BATENBURG - Het duel tussen Batavia en Nijmegen is zondag uit de hand gelopen. In de laatste minuut ging het mis in Batenburg. De stand was toen liefst 5-5.

Quote

Er gebeurden dingen die op het voetbal­veld niet thuishoren.

Trainer Henk Evers van Batavia

De keeper van Nijmegen had kort daarvoor woorden met supporters van de thuisclub uit Batenburg. Na provocatie van de Nijmeegse goalie kwam een Batavia-aanhanger het veld op richting de doelman. ,,Daarna liep het compleet uit de hand. Iedereen bemoeide zich ermee”, zei trainer Harold van den Hurk van Nijmegen. ,,Dit voelt niet goed.”

Trainer Henk Evers van Batavia: ,,Er gebeurden dingen die op het voetbalveld niet thuishoren. Het was dramatisch. Dit is een aanfluiting, zo kent voetbal alleen verliezers.”

Voor Batavia scoorden Ramon Gillich (1-0 en 2-2), Colin Heikens (3-4 en 5-5) en Mike Glaser (4-5). Voor Nijmegen waren Jordy van den Broek (1-1), Antoine in den Bosch (1-2), Ricardo Knoop (2-3) en debutant Jaimy Jung (2-4 en 3-5) trefzeker.

Roda'28 - WVW

Roda’28 verwerkte de nederlaag in de topper van donderdag tegen SCE (0-2) snel. De koploper uit Winssen won met 5-1 van WVW. Pim Tromp (2x), Niek van Gemert (2x) en Twan Arnts scoorden, Bas Magdelijns was trefzeker voor WVW.

Overasseltse Boys - SCE

SCE morste punten bij Overasseltse Boys (0-0). De Nijmeegse ploeg staat in punten gelijk met Roda, maar met een duel meer gespeeld. Trainer Berry Breems: ,,We dwongen te weinig af.” John van Geenen van Overasseltse Boys loofde de teamprestatie.

Krayenhoff - Achilles'29

Krayenhoff bleef met de 2-1 winst op Achilles’29 in het spoor van de koplopers. Theo Dams en Giovanni Wanders scoorde voor de Nijmegenaren, Sam Derks voor de Groesbeekse ploeg.

SCP - Victoria'25

SCP won de drukbezochte streekderby van Victoria’25: 2-0. Kevin van Buuren, hersteld van blessureleed, scoorde voor rust de 1-0. De bezoekers uit Afferden deden weinig onder voor de thuisclub uit Puiflijk, maar de 2-0 van Joël Willemsen besliste de strijd.

UHC - Ewijk

UHC pakte na drie nederlagen tegen Ewijk weer eens een punt: 3-3. Voor Ewijk scoorden Max Wattenberg (0-1) en Dennis Logister (3-3). De Ewijkse 1-2 was een eigen goal van Mark van de Vondervoort. Bart de Groot (1-1 en 3-2) en Jordy Hachmang (2-2) scoorden voor de formatie uit Hernen.

Niftrik - Diosa

Niftrik verloor de derby tegen Diosa: 0-2. Lauke van Empel toonde zijn klasse. De aanvaller van de bezoekers uit Balgoij maakte beide doelpunten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal