Volledig scherm
Noek Beers van Orion op archiefbeeld. © Flip Franssen

Beers helpt Orion op de valreep aan periodetitel, BVC’12 grijpt mis

WINTERSWIJK - Met een doelpunt in blessuretijd stelde Orion-topscorer Noek Beers gisteren de periodetitel in de eerste klasse E veilig. Door de nipte 1-2 overwinning bij FC Winterswijk eindigden de Nijmegenaren in de eerste periode met evenveel punten als BVC’12, dat thuis met 4-0 van Rigtersbleek won. Het doelsaldo (+16 om +13) gaf de doorslag in het voordeel van Orion.

,,We kenden de stand bij BVC niet, maar we wisten wel dat we moesten winnen”, zei Beers. ,,We kwamen achter, maar bleven erin geloven. Marco Loen deed in blessuretijd alsof hij wilde schieten, maar gaf een steekpass, zodat ik de bal langs de keeper kon schuiven. Het levert een mooi toetje op aan het eind van het seizoen. Dit hadden we van tevoren niet verwacht.”

Orion kwam kort na rust achter toen een vrije trap werd ingekopt. Een kwartier voor tijd maakte Vince Alberts gelijk. ,,In de eerste helft was ons baltempo te laag, maar na rust kregen we de overhand”, zag Beers, die inmiddels elf keer heeft gescoord. Vorig seizoen trof de Groesbekenaar 22 maal doel. ,,Ik loop aardig op het schema. Ik had nog nooit in de eerste klasse gespeeld en wist niet wat me te wachten stond. Het is de verdienste van het hele team.”

BVC’12 nam pas na rust met 4-0 afstand van Rigtersbleek. Het duel begon een kwartier later omdat de bezoekers uit Enschede in de file stonden. ,,We hoorden in de rust dat Orion achter was gekomen”, zei aanvoerder Rik Sebens. ,,In de eerste helft speelden we dramatisch slecht, maar daarna was het een stuk beter. Pas toen wij klaar waren, vernamen we dat Orion toch nog gewonnen had. Jammer, maar we zijn dit seizoen prima begonnen en we voelen geen druk.”

Sebens opende de score uit een kopbal. Daarna trof Joey Wijnhoven tweemaal. Tussendoor benutte Rick van Eijk een strafschop.

Amateurvoetbal