Brakkenstein (gele shirts, hier op archieffoto) versloeg donderdagavond hoofdklasser Quick'20.
Volledig scherm
Brakkenstein (gele shirts, hier op archieffoto) versloeg donderdagavond hoofdklasser Quick'20. © Fons Sluiter

Bekerstunt Brakkenstein tegen hoofdklasser: ‘Dit is geweldig’

NIJMEGEN – De voetballers van Brakkenstein hebben donderdag in het bekertoernooi voor een enorme stunt gezorgd. De Nijmeegse derdeklasser won na penalty’s (6-5) van hoofdklasser Quick’20 uit Oldenzaal nadat het in de reguliere speeltijd 1-1 was geworden.

,,Dit is echt geweldig. Een fantastische prestatie tegen een grote club in het amateurvoetbal’’, jubelde trainer Thijs Hendriks. ,,We speelden een beetje catenaccio en hebben ondanks het niveauverschil  nauwelijks kansen weggegeven. Iedereen is door het dolle heen. Hier gaan we met carnaval nog wel een paar keer van genieten.’’

Fraaie lob

Brakkenstein kwam een kwartier voor tijd op achterstand. Vlak voor tijd zorgde spits Erik Bruijsten met een fraaie lob voor de gelijkmaker. Mark van den Bogaard miste de eerste strafschop voor de thuisploeg. Jordi Villa, Bart Otten, Niki Coors, Björn Gerretsen, Bruijsten en Jordi Derks schoten raak vanaf elk meter waarna doelman Jeroen Albers zich tot held kroonde door de vierde en de zevende strafschop van de Oldenzalers te keren.

Door de overwinning gaat Brakkenstein door naar de achtste finales van het bekertoernooi. Daarin wacht derdeklasser Bergentheim of eersteklasser Rohda Raalte.

Amateurvoetbal