Beuningse Boys (rood-wit shirt) schakelde eerder in de beker Blauw Wit uit.
Volledig scherm
Beuningse Boys (rood-wit shirt) schakelde eerder in de beker Blauw Wit uit. © David van Haren

Bekerstunt van Beuningse Boys: Leones heeft geen schijn van kans

BENEDEN-LEEUWEN - De voetballers van derdeklasser Beuningse Boys hebben dinsdagavond voor een daverende stunt gezorgd door eersteklasser Leones uit het bekertoernooi te kegelen. In Beneden-Leeuwen wonnen de gasten met 3-1 waardoor zij zich plaatsen voor de achtste finales.

In de volgende ronde speelt Beuningse Boys tegen de winnaar van het treffen, zaterdag, tussen hoofdklasser AWC en reserve-hoofdklasser AZSV 2. ,,Wie de wedstrijd heeft gezien, kan niet spreken van een verrassing’’, sprak een trotse Beuningse Boys-trainer Henk Evers. ,,Het was vanaf de eerste minuut duidelijk dat de jongens hun huid zo duur mogelijk wilden verkopen. De eerste helft hebben we verzuimd om de wedstrijd eerder te beslissen. Leones is nauwelijks over de middenlijn geweest. De 17-jarige debutant Rein Wagenaar verdient een groot compliment. Hij moest na vijf minuten noodgedwongen invallen en heeft dit met verve gedaan.”

Tweede elftal

Op het grasveld van Leones was er ook een hoofdrol voor Roy van Ewijk. De spits die normaliter in het tweede elftal van Beuningse Boys speelt, had met twee treffers een groot aandeel in de bekerzege. Van Ewijk zorgde voor de 0-1 en de 0-3. Tussendoor had Teun Peters met de tweede Boys-goal voor de ruststand gezorgd. Twintig minuten voor tijd redde Stefan de Jong de eer voor de thuisploeg.

,,Een schandalige vertoning van onze kant. De slechtste wedstrijd van Leones onder mijn hoede in bijna drie seizoenen’’, foeterde Leones-trainer Martijn Bartels na afloop. ,,Mijn spelers oogden ongeïnteresseerd. Het was een mentale kwestie. Het is niet voor niets dat we voor het derde jaar op rij uitgeschakeld worden door een derdeklasser. Ik ben er goed ziek van.’’ Tot overmaat van ramp zag Bartels Joshua Lopez Cuijten (knie) en Luuk van de Ven (hamstring) uitvallen met blessures. 

Amateurvoetbal