Volledig scherm
Sportpark De Heikant van Achilles’29. © Flip Franssen

Bestuur Achilles'29 wil al stoppen na 'tegenwerking'

GROESBEEK - Het nieuwe bestuur van Achilles’29 overweegt al te stoppen. De vijf, onlangs aangetreden bestuursleden willen de opdracht ‘teruggeven’, omdat ze worden tegengewerkt door oude bestuursleden. Dat stellen verschillende bronnen. Ze zouden zelfs zijn bedreigd en aangifte hebben gedaan.

De huidige bestuursleden hebben de Raad van Toezicht gevraagd om een nieuwe ledenvergadering uit te schrijven. Voorzitter Jan Koolen, bestuurslid Bert Arents en Harm Kersten van de Raad van Toezicht willen inhoudelijk niet reageren.

Salarisachterstand

De leden van de Groesbeekse voetbalclub kozen ruim een week geleden, op 30 mei, het nieuwe bestuur, met Koolen als voorzitter. Sindsdien zouden allerlei stukken niet worden overgedragen.

Daardoor kan de nieuwe clubleiding de taken niet uitvoeren. Gevolg is onder meer dat trainers en spelers nog op het salaris voor de maand mei wachten. 

USB-stick

Quote

Er ligt een USB-stick voor ze klaar

Elrie Bakker-Derks

Elrie Bakker-Derks was tot half mei het enige bestuurslid bij Achilles, nadat haar broer Harrie Derks in november stopte als voorzitter en Riky Burgers ook was gestopt. Bakker-Derks werd tijdens een ledenvergadering op 15 mei niet herkozen als interim-bestuurder, daarna zat Achilles twee weken zonder clubleiding.

Bakker-Derks zegt dat ze wel degelijk wil meewerken aan de overdracht. ,,Ik heb alle hulp aangeboden. Er ligt een USB-stick voor ze klaar. Maar er heeft zich niemand van het nieuwe bestuur bij mij gemeld voor de overdracht van dossiers en stukken”, stelt Bakker-Derks. Zij weet niets van bedreigingen. ,,Ik kan me zoiets niet voorstellen. 
Volgens mij moet een nieuw bestuur zich gewoon inschrijven bij de Kamer van Koophandel, dan zijn ze bevoegd tot handelen. Ik weet niet of ze dat gedaan hebben. Als inschrijving bij de Kamer van Koophandel problemen geeft, ligt dat niet aan het oude bestuur maar aan het feit er een aantal weken geen bestuur meer was.”

Familie Derks

Volgens haar bestaat Achilles nog mede doordat zij de afgelopen maanden in haar eentje het bestuur heeft gevormd. ,,Ik heb dag en nacht voor de club gewerkt. Ik heb er alles aan gedaan. Als iemand één ding kan aanwijzen of benoemen waar ik de club mee heb benadeeld, mag die het zeggen. Tot nu toe heb ik niets gehoord.”

Achilles wordt al decennialang gerund door leden van de familie Derks. Onder de leiding van voorzitter Harrie Derks zette Achilles in 2013 de stap naar het betaalde voetbal. Na vier seizoenen in de eerste divisie degradeerde de club, afgelopen januari ging de opgerichte BV van Achilles failliet. 

Onlangs bleek dat ook de vereniging met financiële problemen kampt. De voetbalclub heeft vóór eind juni nog 45.000 euro nodig om het boekjaar te kunnen afronden.

Het eerste elftal degradeerde dit seizoen voor het tweede jaar op rij. Na de zomer komt Achilles uit in de derde divisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal