Volledig scherm
Blauw Wit tegen Beuningse Boys in de bekerwedstrijd van donderdag. © David van Haren

Beuningse Boys overwintert in beker na spektakelstuk tegen Blauw Wit

NIJMEGEN - Beuningse Boys overwintert in de districtsbeker. De derdeklasser was donderdagavond in Nijmegen met 3-5 te sterk voor competitiegenoot Blauw Wit. Het treffen in de tweede ronde werd een waar spektakelstuk.

Blauw Wit kwam na een kwartier spelen op voorsprong. De thuisploeg had nog geen fatsoenlijke kans gecreëerd, toen het Pim Martens uit de eerste de beste aanval raak zag tikken. Na een lange bal van achteruit omspeelde hij Beuningse Boys-keeper Tim van Lierop en maakte van dichtbij de 1-0.

Lang kon Blauw Wit niet van die voorsprong genieten. In de 23ste minuut kwam Beuningse Boys op gelijke hoogte door een fraaie afstandstrap van Jasper Bruisten. Amper twee minuten later werd het zelfs 1-2. Luuk Könning rondde een mooie solo beheerst af.

De thuisploeg mocht van geluk spreken dat het bij rust niet tegen een grotere achterstand aankeek. Beuningse Boys was in het eerste bedrijf feller, slimmer en creatiever. Maar als zo vaak dit seizoen wisten de rood-witten dat overwicht niet optimaal te verzilveren.

Onder de impulsen van drie invallers beet Blauw Wit na de pauze meer van zich af. Een van hen - Milan van Lent - was in de 60ste minuut zelfs dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet rolde net naast. Korte tijd later had ook Pim Martens de gelijkmaker op zijn schoen. Hij nam een lange bal op de rand van de zestien aan op zijn borst en vuurde vervolgens hard op het aluminium. Geen goal, maar de schoonheid was er niet minder om.

Ondanks de toegenomen dadendrang van Blauw Wit breidde Beuningse Boys de voorsprong uit. Julian de Bie zette na 67 minuten voetbal de 1-3 op het scorebord. Dat leek de beslissing, maar nadat Joep Martens een kwartier voor tijd uit de kluts de 2-3 maakte, werd het toch nog weer spannend.

Amer Begovic zorgde met een van richting veranderd schot zelfs voor de onverwachte gelijkmaker en even leken de toeschouwers op het ijzig koude sportpark aan de Energieweg zich op te mogen maken voor een penaltyreeks. Zover kwam het niet. Via twee goals van invaller Mick in den Bosch trok Beuningse Boys alsnog de zege én bekeroverwintering naar zich toe.

Amateurvoetbal