Spelbeeld van de wedstrijd Juliana '31-NEC.
Volledig scherm
Spelbeeld van de wedstrijd Juliana '31-NEC. © Daan Rieken

Bicentini ‘blij’ dat zijn Juliana’31 score niet opvoert tegen NEC

MALDEN – Juliana’31 heeft zondag verzuimd de amateurs van NEC op een verpletterende nederlaag te trakteren. De naar de hoofdklasse gepromoveerde Maldenaren waren veel te sterk voor de Nijmeegse eersteklasser, maar lieten na dat in een eclatante uitslag om te zetten. 

Al na 24 minuten was de 3-0 eindstand bereikt. Opvallend genoeg stemde het gebrek aan trefzekerheid Juliana-coach Remko Bicentini tevreden.

,,We hadden gezien het niveauverschil bij rust al met 6 à 7-0 kunnen voor staan. Moeten gretiger zijn. Toch ben ik juist blij dat we na dat goede eerste half uur wat verslapten’’, zei de Wijchense oefenmeester lachend.

,,Als we wel met grote cijfers hadden gewonnen, gaan de jongens nog denken dat ze écht goed kunnen voetballen. Nu houden we iets om aan te werken. Het blijkt vaker dat makkelijke wedstrijden voor ons juist moeilijk met groot verschil te winnen zijn.’’

Strafschop op de paal

Namens Juliana waren Jens Rossen, Bob Rossen en de na twee jaar van De Treffers teruggekeerde Wouter op den Camp trefzeker in het treffen met NEC. De Nijmegenaren misten door blessures en andere verplichtingen zo’n acht spelers. Zij kregen via aanvoerder Elias Boumkass in de tweede helft nog wel de kans op een eretreffer, maar hij schoot een strafschop tegen de paal.

Juliana kent tot dusverre een prima voorbereiding. De ploeg rekende al af met derdedivisionist Blauw Geel’38 (1-2) en eersteklasser Bennekom (3-1). Van De Treffers (tweede divisie) werd afgelopen week nipt met 2-1 verloren.

Op 1 september opent de promovendus het nieuwe seizoen in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Nuenen. ,,Ploegen die gepromoveerd zijn, zeggen altijd dat ze eerst maar eens aan handhaving moeten denken, maar dat vind ik zo’n cliché’’, zei Bicentini die als bondscoach van Curaçao deze zomer nog furore maakte op de Gold Cup.

,,Met onze selectie is er meer mogelijk. Gezien de aanwezige kwaliteit moeten we mee kunnen doen in het linkerrijtje.’’

Komen en gaan

De Maldenaren namen in de zomer afscheid van Thijs Hendriks (gestopt), Daley Hoogakker (Eendracht’30), Bart Schiks, Lorenzo Rieken (beiden Alverna), Mouctar Jalloh (DIO’30) en Joey Wijnhoven (BVC’12). Daartegenover stond de komst van Op den Camp, Jay van Boxtel, Lars Loermans (beiden JVC Cuijk), Robin Rafael (Orion) en jeugdspeler Job van Lith.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal