Volledig scherm
Remko Bicentini, bondscoach van Curaçao. © David Heykoop

Bicentini in race voor titel coach van het jaar in Noord-Amerika

WIJCHEN - Remko Bicentini maakt kans op de eretitel coach van het jaar in Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De CONCACEF, de voetbalbond van het continent, heeft de voetbaltrainer uit Wijchen genomineerd vanwege zijn succes met het nationale team van Curaçao.

Bicentini (50) is in Nederland een trainer in het amateurvoetbal. Op het palmares van de ex-prof van NEC (24 duels van 1986 tot 1988) staan clubs als Orion uit Nijmegen, Beuningse Boys en AWC uit Wijchen. Hij is nu trainer van Juliana’31 in Malden.

Maar Bicentini fungeert sinds 2016 tevens als bondscoach van Curaçao. En het eiland is de laatste jaren aan een opmars bezig in het internationale voetbal. Curaçao staat momenteel op plek 80 van de FIFA-ranking. Het land won in 2017 de Caribbean Cup en plaatste zich zo voor de Gold Cup, het kampioenschap van het continent. Dat was voor Curaçao een ongekende prestatie.

Voor de titel coach van het jaar 2018 heeft de CONCACEF tien trainers genomineerd. van clubs en nationale bonden. De uitverkiezing wordt voor het einde van dit jaar via de overkoepelende voetbalbond bekend gemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal