Volledig scherm
Remko Bicentini op de schouders van de internationals van Curaçao na het winnen van de King's Cup in Thailand. © DG

Bicentini pakt weer een prijs met Curaçao

BANGKOK Remko Bicentini heeft zondag in Thailand met Curaçao het vierlandentoernooi om de King's Cup gewonnen. In de finale werd Vietnam pas na het nemen van de noodzakelijke strafschoppen met 5-4 verslagen. De 51-jarige voetbalcoach uit Wijchen leidde Juliana’31 dit seizoen nog naar de titel in de eerste klasse.

,,We wilden dit toernooi graag winnen’’, zei Bicentini.  ,,Het leeft hier enorm. Daarom had ik liever in de finale tegen Thailand gestaan. Dan speelt mijn ploeg onder een andere druk door die geweldige support voor Thailand van de eigen supporters, maar Vietnam was ook een lastige hobbel om te nemen.’’ 

Curaçao, dat al jaren leunt op spelers uit de Nederlandse ere- en eerste divisie, speelde het toernooitje in Thailand als voorbereiding op de Gold Cup, een toernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied dat om de twee jaar in de Verenigde Staten wordt gehouden. In de halve finale versloeg de ploeg van Bicentini India met 3-1 door doelpunten van Roly Bonevacia (Al-Faisaly uit Saoedi-Arabië), Elson Hooi (ADO Den Haag) en Leandro Bacuna (Cardiff City). In de reguliere speeltijd van de finale tegen Vietnam scoorde Jurich Carolina van FC Den Bosch. 

Benschop en Room 

Voor de Gold Cup heeft Bicentini ook nog de beschikking over spelers als Charlison Benschop (De Graafschap huurde hem in de tweede helft van het afgelopen seizoen van FC Ingolstadt), doelman Eloy Room (oud-Vitesse, nu PSV) en Cuco Martina (Feyenoord huurde de verdediger van Everton). Bicentini staat sinds 2016 aan het roer bij Curaçao. In 2017 plaatste hij zich met zijn ploeg voor het eerst in de historie voor de  Gold Cup door de Caribbean Cup te winnen. Toen werd Curaçao in de groepsfase uitgeschakeld na nederlagen (drie keer met 2-0) tegen Jamaica, El Salvador en Mexico. Twee jaar later treft Bicentini in de poule opnieuw El Salvador in de openingswedstrijd op 17  juni, Honduras en weer Jamaica. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal