Volledig scherm
Bob Rossen (midden, met baard) van Juliana’31 ziet ploeggenoot Joey Wijnhoven een kopduel winnen, eerder dit seizoen tegen Woezik. © Bert Beelen

Bob Rossen houdt ongeslagen status Juliana'31 in stand met goal en assist

MALDEN - Juliana’31 is nog steeds de ongeslagen koploper in de eerste klasse C (Zuid 1). De Maldense equipe won zondag met 2-0 van Brabantia.

Bob Rossen van Juliana stelde Joey Wijnhoven in staat de score te openen. Vijf minuten later kopte hij fraai de 2-0 binnen. ,,De afronding was goed, maar het voorwerk ook”, zei de schaduwspits, die na rust de lat trof. ,,We wilden het publiek met meer goals vermaken, maar werden wat laconiek.”

Juliana heeft na negentien duels nog niet verloren. De ploeg won vijftien keer. Tegen Brabantia was Maurits Pol de eindverantwoordelijk, doordat coach Remko Bicentini voor zijn werk als bondscoach van Curaçao op pad was. 

Leones herstelde zich met de zege bij hekkensluiter Prinses Irene (0-1) van de blamage tegen Alverna. De Leeuwenaren verloren vorige week thuis (1-2) met twee man meer.

,,Soms loopt het goed, soms minder. Pas als we keihard knokken, lijkt het ergens op’’, zei trainer Martijn Bartels. Nadat Leones voor rust een aantal kansen had laten liggen, scoorde Dylan van de Ven in de 56ste minuut vanuit de rebound.

Woezik ging thuis hard onderuit tegen Best Vooruit: 0-5. “Een deceptie”, vond trainer Bert Ruijsch. Zijn ploeg hield Juliana’31 vorige week nog op 2-2. “Na een minuut of twintig kwamen we beter in de wedstrijd, maar lieten we ons twee keer foppen in de counter. We kregen wel zes goede scoringskansen. We begonnen met goede bedoelingen aan de tweede helft. Helaas liet onze doelman (Niklas Skverer, red.) de bal door zijn benen glippen. Toen gingen de koppies omlaag.”

Alverna verloor van Nemelaer: 3-4. Spits Joeri Vugts van de bezoekers uit Haaren, topscorer in de eerste klasse C, met een hattrick het verschil.

Sander Bisseling boog de vroege achterstand met twee treffers om in 2-1 voor Alverna. Na rust kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Van Ginkel maakte nog gelijk uit een hoekschop, maar in de 80st minuut sloeg Vugts weer toe: 3-4.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal