Volledig scherm
Voetbal: Achilles'29 Groesbeek - Rijsoord. Dit wordt op het veld van Germania Nijmeegsebaan 5B in Groesbeek gespeeld. Stefan Muller trainer van Achilles'29. © Theo Peeters


Trainer Muller verruilt Achilles’29 na één jaar voor DIO’30

GROESBEEK - Achilles’29 moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Stefan Muller vertrekt na dit seizoen. De Nijmeegse coach maakt na één jaar de overstap naar DIO’30, waar Jord Roos weggaat.

Muller speelde in het verleden bij DIO en heeft nog contacten bij de club uit Maas en Waal. Achilles was graag met hem doorgegaan, maar dat wilde de trainer niet. 

Boek

,,Door alles wat er dit seizoen bij de club is gebeurd , voel ik me een soort van interim-trainer”, zegt Muller. ,,Achilles is mij fantastisch blijven steunen, altijd achter mij blijven staan, maar over dit seizoen zou ik een boek kunnen schrijven.”

Quote

Ik heb situaties meegemaakt waar ik anders niet tegenaan zou zijn gelopen als trainer

Muller stapte vlak voor de overschrijvingsdeadline van de KNVB in bij Achilles. Er was op dat moment nog geen team, waardoor er snel moest worden gehandeld. Later in het seizoen werd Achilles gedwongen om te vertrekken van sportpark De Heikant. De club week uit naar de velden van dorpsgenoot Germania.

Randzaken

,,We zijn begonnen met een selectie van achttien man, van wie vier spelers vrij snel stopten. Het is al lastig om in de vijfde of vierde klasse een compleet team bij elkaar te krijgen, laat staan als je op landelijk niveau in de hoofdklasse speelt.”

De trainer vindt het, ondanks de soms hectische omstandigheden, toch een waardevol seizoen. ,,Ik heb veel van een afstandje bekeken, me niet te zeer bemoeid met randzaken. Ik heb situaties meegemaakt waar ik anders niet tegenaan zou zijn gelopen als trainer. Ik heb bij Achilles aangegeven dat ik verder wilde kijken naar een andere club en daar was begrip voor. Na het eerste gesprek bij DIO was het meteen raak.”

Amateurvoetbal