Volledig scherm
Archieffoto van Brakkenstein (geel) © Flip Franssen

Brakkenstein verstevigt koppositie

NIJMEGEN - Koploper Brakkenstein won in de vierde klasse E nipt van WVW: 1-2. De Nijmeegse ploeg van trainer Koen Renswoude liep verder uit, omdat de concurrentie punten liet liggen. Niek Adolfs maakte voor rust gelijk, Rick van Eijk scoorde uit een vrije trap.

WVW had in de eerste helft andere problemen. Speler Etiënne van Trigt moest nodig naar de WC, hij had buikkrampen. Danny Broens scoorde voor zijn ploeg en Danny Smit kreeg in de slotfase rood.

Victoria’25 en Ewijk hielden elkaar in Afferden op een gelijkspel: 2-2. Bryan de Groot scoorde twee keer voor de uitploeg. Victoria kwam op voorsprong via Joep Lepoutre en Jan Dodemond maakte de 2-2.

Diosa boekte tegen Overasseltse Boys de tweede overwinning van het seizoen: 2-0. Rob Peters en Ted van de Oever scoorden voor de club uit Balgoij. Keeper Mannes Broens onderscheidde zich wel bij Overasseltse Boys, hij stopte een strafschop van Peters.

DVE-Trajanus was in de wedstrijd met hekkensluiter Kolping-Dynamo te sterk: 4-1. Rom Brans scoorde uit een penalty, maar toen stond DVE-Trajanus al 2-0 voor. Haci Özturk, Hamza Amzour (2 x) en aanvoerder Jordi Chris scoorden voor de thuisploeg.

Toppers SV Nijmegen en Eendracht’30 kwamen niet tot scoren in het onderlinge duel: 0-0.

Niftrik won thuis van Heumen: 2-1. De winnende ploeg werd geholpen door een strafschop. Johnny Dappers schoot de penalty raak, Marc Moors maakte de 2-0. Voor Heumen scoorde Glenn van Doorn.

In Puiflijk speelden SCP en Achilles’29 gelijk: 1-1. Trainer van de thuisclub Ron IJsbrandij baalde van de remise. Sonny Vissers scoorde, hij maakte gelijk nadat Sander Willems voor de Groesbeekse uitploeg had gescoord.

Amateurvoetbal